9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea a cistigat primul amical

Universitatea a cistigat primul amical

• Elevii lui Sandoi au invins cu 3-1 echipa de pe malul Dunarii • La Universitatea au evoluat ieri inca doi jucatori noi: Stroe si Balta

In prima intilnire de verificare de ieri, Universitatea a cistigat cu 3-1 (2-0) in fata divizionarei C „GP“ Calafat. Golurile au fost marcate de McBreen (’11), Leo (’14), C. Nica (’83), respectiv Iancu (’67). Antrenorul Emil Sandoi a utilizat urmatoarea distributie: Banica – D. Stroe, Dunareanu, Rada – R. Miclea, Plesan, Marcio, Balace, Renato – McBreen, Leo. Au mai jucat: Ursu, Fl. Mirea, D. Zaharia, C. Nica, Bratu, Balta.

De partea cealalta, tehnicianul gruparii de pe malul Dunarii, Marian Bicu, i-a trimis in teren pe: Barbu – Gheorghe, Cita, Troaca – Dita, Stancu, Iancu, Aileni – Carsin, Epure, L. Matei, Stere, Voica, Ionel. Au mai jucat: Duta, G. Oprea, Baltaretu, Rapcea, Preda, I. Matei. Partida a fost arbitrata de I. Ilie – C. Dinu si Ad. Popescu.

Cu ochii pe straini

Partida de verificare de ieri-dimineata din Lunca Jiului a fost utila pentru ambele formatii, iar spectatorii prezenti la stadion au fost destul de multumiti de evolutiile jucatorilor. Toti ochii au fost atintiti asupra celor trei brazilieni si a englezului-australian McBreen, mai ales ca in presa de ieri a aparut o declaratie surprinzatoare a antrenorului Sandoi: „Brazilienii astia sint de doi lei. Stifturi!“

In primul sfert de ora, trei faze frumoase au fost gustate de public: Aileni a ratat deschiderea scorului (’10), apoi Universitatea a marcat doua goluri in urmatoarele patru minute prin Daniel McBreen (cu capul) si Leo (sut din interiorul careului). „GP“ Calafat s-a aratat o echipa tenace si in repriza secunda Iancu a redus din diferenta, cu un sut din afara careului. Scorul final l-a stabilit craioveanul C. Nica, cu un sut napraznic de la 22 de metri.

Prezent la meci, antrenorul emerit Nicolae Zamfir a exclamat: „Chiar asa a ajuns fotbalul craiovean? Sa aducem brazilieni din liga a patra si australieni din liga a cincea?“

Balta in Lunca Jiului

In amicalul din Lunca Jiului, Sandoi a folosit, pe linga cei patru straini, citiva jucatori noi. Este vorba despre Florin Mirea (a jucat in sezonul trecut la echipa rusa Alania Vladikavkaz, insa in ultima perioada s-a antrenat cu Extensivul), Dragos Stroe (venit in probe de la FC Arges) si braileanul Balta. Acesta din urma joaca pe postul de mijlocas si, se pare, a imbracat nu cu mult timp in urma tricoul formatiei Dacia Unirea Braila. In schimb, de marti seara nu mai face parte din lot mijlocasul Dica Emil, care in campionatul trecut a jucat la Pandurii Tirgu Jiu. Acesta are probleme contractuale cu clubul de care apartine, International Pitesti, depunind un memoriu la LPF in care a solicitat sa devina liber de contract.

Sandoi nu se pronunta

Soliciat sa comenteze prestatia elevilor sai, antrenorul Emil Sandoi a spus: „Nu m-a interesat neaparat rezultatul, ci verificarea unor jucatori. Despre brazilieni pot spune ca au avut o prestatie multumitoare, dar nu pot sa ma pronunt deocamdata, dupa ce au jucat doar intr-un singur meci. McBreen? V-am spus, nu pot face acum aprecieri. Vom continua sa-i folosim in amicale, dupa care luam o decizie. Probabil ca pina simbata vom avea un punct de vedere. Oricum, adevaratul meci-test va fi cu Sportul Studentesc.“

„Jucatorii mei au avut, inexplicabil, emotii pentru ca au jucat cu Universitatea. Am in lot jucatori tineri, care nu peste mult timp vor creste in valoare“, a spus Marian Bicu.

Amicale cu Sportul si FC National

Alb-albastrii isi vor continua programul de pregatire stabilit de conducerea tehnica, dar vor juca in mai multe meciuri de verificare in compania unor echipe din primul esalon. Simbata este programat un meci amical in compania divizionarei A Sportul Studentesc, care se va disputa pe stadionul „Ion Oblemenco“, de la ora 18.00. Dupa toate probabilitatile, Universitatea va juca saptamina viitoare doua meciuri cu FC National. Primul dintre ele se va disputa la Bucuresti (miercuri), iar cel de-al doilea va avea loc in Banie (simbata).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS