19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAvem cinci pugilisti in semifinale

Avem cinci pugilisti in semifinale

Craioveanul Sorin Tanasie va boxa astazi cu Viaceslav Gojan

Pugilistii romani Marian Simion si Viorel Simion s-au calificat ieri in semifinalele Campionatelor Europene de box, care se desfasoara la Perm (Rusia), astfel ca tara noastra va avea cinci reprezentanti in penultimul act al competitiei. In sferturile de finala ale categoriei 57 de kilograme, Viorel Simion a cistigat, prin inferioritatea adversarului in repriza a treia, in fata boxerului german Tomas Papp, pregatit de romanul Vasile Silaghi. Un alt pugilist roman, Marian Simion, categoria 71 kg, s-a calificat in semifinale, dupa ce l-a invins ieri, prin inferioritate in repriza a doua, pe Andrei Mihailov, din Belarus. Lucian Bute, la categoria 75 kg, a fost invins la puncte, cu scorul de 34-24, de ungurul Karoli Baljay.

Dintre cei sapte pugilisti romani care se calificasera in sferturile de finala, cinci au promovat in semifinale, asigurindu-si astfel medaliile de bronz: Sorin Tanasie (categoria 48 kg), Waldemar Cucereanu (54 kg), Viorel Simion (57 kg), Dorel Simion (67 kg) si Marian Simion (71 kg).

Sorin Tanasie va boxa astazi in semifinale cu Viaceslav Gojan, din Republica Moldova. Tot astazi, Waldemar Cucereanu il va intilni pe Hawazhi Hatigov, din Belarus, iar Dorel Simion va lupta impotriva ucraineanului Aleksandr Bokalo. Viorel Simion si Marian Simion urmeaza sa boxeze miine. Simbata va fi zi de pauza la Campionatele Europene, finalele fiind programate duminica.

Presedintele Federatiei Romane de Box (FRB), Iosif Armas, va suplimenta premiile pentru medaliatii la Campionatele Europene. Un campion european va fi premiat cu echivalentul in lei a 5.000 de dolari, iar medaliatii cu argint vor primi 3.000 de dolari. Sportivii romani care vor cistiga medalia de bronz vor cistiga 2.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS