11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Este posibil ca Polivalenta sa fie terminata in 2003“

„Este posibil ca Polivalenta sa fie terminata in 2003“

Fost capitan al echipei de volei Universitatea Craiova (m), timp de 15 ani, component al echipelor nationale de tineret (1969-1970) si seniori (1970-1975), Nicu Braun este din 1987 in conducerea DTS Dolj. In prezent, indeplineste functia de director adjunct, de fapt director al bazelor sportive de la DTS. Vinerea trecuta, Nicu Braun a implinit 52 de ani, prilej pentru a-i solicita interviul de mai jos.

– O intrebare privind voleiul craiovean, aflat in cadere libera (ca sa nu zic desfiintare): ca fost voleibalist de lot national si acum conducator in cadrul DTS, nu va doare inima? Craiova nu poate face nimic?

– Sufar enorm, aveti perfecta dreptate. DTS n-are nici o posibilitate financiara. O singura posibilitate avem, anume ca perioadele de cantonament sau semicantonament din Craiova sa se desfasoare gratuit in cantonamentul DTS din Lunca Jiului. Atit putem sa-i ajutam. N-as vrea sa supar pe fetele de la Universitatea, dar sufar pentru echipa masculina. Cu lotul de anul trecut – din 12 jucatori, zece erau la loturile nationale -, cu conditiile avute, am sperat la altceva decit au reusit ei. U Pro Volei era cea mai de perspectiva formatie masculina din campionat, iar acum este intr-o „perspectiva“ umbroasa, ca sa nu zic altfel. Am inteles insa ca sint totusi sperante ca echipele sa nu se desfiinteze, exista un proiect de salvare.

– Mi-ati vorbit de cantonamentul din Lunca Jiului. DTS a pus luna trecuta sigilii din cauza faptului ca FC Universitatea nu si-a achitat datoriile. Care-i situatia actuala?

– Ca la inceput, adica „echipa“ lui Netoiu ne datoreaza un rest de 321 de milioane de lei pentru semestrul unu al acestui an. Ni s-a promis achitarea, dar nimic. Am discutat problema si cu actualii conducatori ai Universitatii si ni s-a spus ca ei au preluat doar activul, nu si pasivul. In consecinta, toate cheltuielile pina pe 6 iulie se vor achita de „echipa“ Netoiu. Acum asteptam noua „echipa“ Staicu sa semnam un nou contract. Momentan, am inchiriat cantonamentul pentru doua saptamini celor de la Electroputere.

– Se lucreaza la Polivalenta. Totul este conform graficului?

– Da. Finantarea MTS este la zi, iar ritmul lucrarilor este cel stabilit. Din analiza facuta luna trecuta pe santierul Polivalentei, secretarul de stat Nicolae Marasescu – care s-a declarat multumit de ritmul lucrarilor – ne-a promis ca la rectificarea bugetului pe acest an, Polivalenta va primi si fonduri suplimentare.

– Care-i situatia la zi din punct de vedere financiar?

– MTSl ne-a alocat pentru acest an 30 de miliarde de lei, iar pina in prezent s-a achitat aproximativ 17 miliarde de lei. Conform semnalelor noastre, s-ar parea ca la rectificare vom mai primi inca aproximativ zece miliarde de lei.

– Pentru terminarea lucrarilor mai sint necesare aproape 200 de miliarde de lei. Inseamna ca si noul termen de punere in functiune – 2003 – pare a fi compromis?

– Eu stiu ca pentru finalizarea lucrarilor de constructii-montaj mai sint necesare aproximativ 140 de miliarde de lei, la care se adauga dotarile. Termen compromis in 2003? Sa nu ne grabim. Tehnic este posibil ca Polivalenta sa fie terminata anul viitor.

– Financiar?

– Toti am sperat ca declaratiile si promisiunile ministrului Gingaras se vor si implini, adica MTS va obtine acel imprumut avantajos extern (circa 15 milioane de dolari americani). Polivalentei din Craiova i s-ar fi repartizat aproximativ 150 de miliarde de lei, deci nu mai era nici o problema. Imprumutul extern nu s-a obtinut, asa ca in 2003 MTS ar trebui sa aloce numai Polivalentei din Banie minimum 100 de miliarde de lei. Aici e problema!

– Cind se finalizeaza lucrarile de la centrul de atletica grea de la „Ion Oblemenco“?

– De luni am inceput lucrari de reabilitare. Printre altele, ne sint necesari 800 mc de nisip! Suprafata pe care a trebuit asezat nisipul de mare – 8.000 mp. Firesc, am contractat lucrarea cu o firma specializata. In rest, mai avem si alte lucrari aici: gard, dotarea salilor de forta. La terminare – probabil sfirsitul lunii august – centrul de atletica grea al MTS ar putea fi mutat de la Snagov aici, in Craiova. Trebuie insa omologat.

– Cind vom asista la o intrecere atletica pe pista de la „Ion Oblemenco“?

– Cind vom avea nocturna pe „Ion Oblemenco“ si cind vom avea bani pentru dotari… Aproximativ 100.000 USD. De unde? Reamintesc, pista de polytan de la „Ion Oblemenco“ este, ca suprafata acoperita, cea mai mare din Romania.

– Ce v-ati dorit de ziua dumneavoastra de nastere?

– Sanatate. Si o finantare mai consistenta la Polivalenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS