10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Am plecat din bun-simt!“

„Am plecat din bun-simt!“

Conform declaratiilor oficiale, toate par a fi OK la Universitatea. Euforia eventualei inregimentari a jucatorilor brazilieni deja da frisoane tuturor si n-ar fi exclus ca miine sa auzim de modificarea obiectivului: vrem podiumul! Nu cunoastem prea bine care este starea reala de spirit a jucatorilor, a antrenorilor care sint la Resita, iar problema contractelor jucatorilor (vechi si cei noi – Dunareanu si D. Zaharia) este invaluita in ceata. Bomba a explodat luni dupa-amiaza, cind Costel Mitrita a renuntat sa mai faca parte din staff-ul lui Staicu. L-am chestionat ieri-dimineata pe Mitrita asupra acestei demiteri surprinzatoare.

– Ce s-a intimplat?

– Aceasta intrebare mi-a adresat-o in aceasta dimineata si antrenorul Sandoi. Nu s-a intimplat nimic deosebit, nimic anormal.

– Totusi, de ce ati „divortat“ de Dinel Staicu?

– Din bun-simt, din ratiuni personale. Eu vreau sa fie liniste la echipa, avem nevoie de asa ceva. In presa locala s-a publicat un articol despre clubul meu de suflet, Universitatea, articol in care eu m-am regasit printre rinduri, cum se spune. Nu am fost nominalizat de cei care au conceput articolul – si nu l-au si semnat -, dar aluzia era la adresa mea. Si atunci, din bun-simt, am decis sa ma retrag pentru a nu pata onoarea si prestigiul clubului Universitatea. Le-am urat succes celor care ramin sa conduca in continuare.

– Doar pentru asta? Sintem intr-un stat liber si presa are dreptul la opinie…

– Articolul cu pricina a aparut intr-un ziar local care il are ca director fondator pe unul dintre actualii vicepresedinti ai clubului. Se scria acolo ca actuala conducere a clubului risca sa o ia razna. Nu putea fi vorba de domnul Dinel Staicu, ci doar de mine. Cu alte cuvinte, articolul asa trebuia „tradus“: Constantin Mitrita a luat-o razna! Articolul a cuprins informatii corecte referitoare la discutiile mele cu Lupescu. Am purtat aceasta discutie deoarece atit conducerea tehnica, dar si cea administrativa si l-au dorit pe Lupescu. N-am ce sa comentez, acesta-i adevarul! Restul sint calomnii. Se scrie negru pe alb ca ideea cu Lupescu ar fi fost o solutie izvorita dintr-o minte aflata intr-o stare de letargie dementa, ca „individul“, adica eu, pluteste intr-o stare de abis intelectual, ca nu mai este vremea gafelor bahice. V-am spus, nu doresc sa comentez, trebuie sa existe liniste la echipa si de aceea ma retrag. N-am gustat alcool de vreo doi ani, am pretentia ca sint om de fotbal si, intr-un fel, e bine ca n-am continuat colaborarea cu asemenea oameni.

– Va reprosati totusi ceva?

– Ca am plecat de acasa sa ajut Universitatea! Am fost solicitat de dl Staicu si eu am zis „da“. Se pare ca atunci am gresit.

– Cum a fost despartirea de Dinel Staicu?

– Am incheiat luni discutiile cu oficialitatile Consiliului Local Craiova (primarul Bulucea, secretara Miulescu, directorul economic Pascu) privind proiectul contractului de inchiriere/concesionare al stadionului, am definitivat unele contracte ale jucatorilor si abia dupa ce mi-am incheiat ziua de munca i-am spus domnului Staicu ca renunt. Ne-am strins mina in mod civilizat si atit.

– Exista cale de intors?

– Deocamdata, nu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS