17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTanasie l-a zdrobit pe Rialdas Skerlo

Tanasie l-a zdrobit pe Rialdas Skerlo

Craioveanul Sorin Tanasie (Perla Box Slanic) l-a intilnit simbata, la Perm, pe Rialdas Skerlo (Lituania), intr-un meci din cadrul CE de box disputat in limitele categoriei 48 kg. Partida a avut un invingator clar, olteanul cistigind prin inferioritatea adversarului. Arbitrii au oprit „macelul“ in repriza a treia, cind Tanasie avea o diferenta evidenta: 24-9. Si in primele doua reprize – cind lituanianul incasase destule lovituri care i-au umplut fata de singe – elevul lui Feri Vastag si-a demonstrat superioritatea: 10-5 (prima repriza) si 18-9 (repriza a doua).

Imediat dupa meci, Tanasie a spus pentru GdS: „Am cistigat destul de lejer, lituanianul nu mi-a creat probleme deosebite. Asa cum v-am spus, pregatirea si forma mea din ultima perioada si-au spus cuvintul. Sint bucuros, am debutat cu dreptul. Se intelege, meciul cel mai greu este urmatorul. Sper sa fac o figura frumoasa si marti si sa cistig“.

Tanasie va boxa miine cu Ibrahim Erdogan (Turcia) intr-un meci contind pentru sferturile de finala. Daca va invinge in aceasta partida, Tanasie se va califica in semifinale si isi va asigura astfel medalia de bronz.

La rindul sau, pugilistul roman Lucian Bute s-a calificat simbata in turul al doilea al categoriei 75 kg din cadrul Campionatelor Europene de la Perm, dupa ce l-a invins la puncte, cu scorul de 18-8, pe rusul Gaidarbek Gaidarbekov, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Sydney. Bogdan Dobrescu, categoria 51 kg, a trecut si el de primul tur, dupa ce l-a invins in repriza a treia, prin inferioritatea adversarului, pe boxerul slovac Anton Dydy.

In limitele categoriei 63,5 kilograme, Ionut Ion a fost invins la puncte, cu scorul de 17-15, de pugilistul polonez Artur Boianowski. La sfirsitul meciului, scorul era 15-15, dar ultima repriza a fost prelungita nejustificat cu aproximativ 40 de secunde. Delegatia Romaniei a inaintat un protest oficial catre reprezentantii Asociatiei Europene de Box Amator, solicitind sa analizeze situatia creata. Stefan Balint a ratat calificarea in turul al doilea al categoriei 91 de kilograme, fiind invins prin inferioritate in repriza a treia de pugilistul ucrainean Viaceslav Uzelkov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS