24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Szabo a ocupat locul al treilea

Gabi Szabo a ocupat locul al treilea

• Pierzind cursa de la Roma, atleta noastra a ratat sansa de a cistiga jack-pot-ul de 50 kg de aur • In proba feminina de 1.500 de metri, Maria Cioncan s-a clasat pe locul sapte, Elena Iagar a ocupat locul 17, iar Violeta Beclea s-a clasat pe pozitia a 19-a

Gabriela Szabo s-a clasat pe pozitia a treia in proba de 5.000 de metri din cadrul reuniunii de la Roma, a treia etapa a circuitului IAAF Golden League. Szabo, care a incheiat cursa in 14 minute, 55 de secunde si 48 de sutimi, a fost devansata de Edith Masai, din Kenya, cu timpul de 14 minute, 53 de secunde si 77 de sutimi, si de Berhane Adere, din Etiopia, care a fost cronometrata cu timpul de 14 minute, 54 de secunde si 46 de sutimi. In urma acestui rezultat, Gabriela Szabo a ratat sansa de a cistiga jack-pot-ul de 50 kg de aur pus in joc de organizatorii Golden League, premiu ce-i va reveni sportivului care va reusi sa cistige in toate cele sapte etape ale circuitului.

In proba feminina de 1.500 de metri, atleta romana Maria Cioncan s-a clasat pe locul sapte, cu timpul de patru minute, trei secunde si 15 sutimi, sportiva Elena Iagar a ocupat locul 17, cu timpul de patru minute, sase secunde si 36 de sutimi, iar Violeta Beclea-Szekely s-a clasat pe pozitia a 19-a, fiind cronometrata cu patru minute, opt secunde si 69 de sutimi. Proba a fost cistigata de Maria de Lourdes Mutola, din Mozambic, care a stabilit cea mai buna performanta mondiala a anului, cu timpul de patru minute, o secunda si 50 de sutimi.

Sportiva Felicia Tilea-Moldovan a ocupat pozitia a saptea in proba de aruncare a sulitei, cu o performanta de 58,71 metri. Proba a fost cistigata de cubaneza Osleidys Menendez, care a aruncat 63,91 metri. In proba feminina de triplu salt, Cristina Nicolau s-a clasat pe locul sase, cu 14,11 metri, iar Adelina Gavrila – pe pozitia a 12-a, cu 13,38 metri. Primul loc i-a revenit sportivei chineze Qiuyan Huang, care a sarit 14,47 metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS