9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBulgarul Evgeni Gerganov a cistigat etapa a patra

Bulgarul Evgeni Gerganov a cistigat etapa a patra

Rutierul bulgar Evgeni Gerganov a cistigat, cu timpul de trei ore, 51 de minute si sapte secunde, etapa a patra a Turului Romaniei, care s-a desfasurat pe distanta de 143 de kilometri, pe traseul Iasi – Tirgu Neamt – Piatra Neamt. Pe locul doi s-a clasat rutierul turc Nevzat Kiral, de la echipa Brisaspor, iar pe pozitia a treia a sosit coechipierul sau, Hassan Malekimizan.

Etapa a patra a cuprins trei sprinturi, la Tirgu Frumos, Pascani si Tirgu Neamt, si doua catarari, la Gastesti si Cracaoani. Sprintul de la Tirgu Frumos a fost cistigat de rutierul roman Dan Barabasu, de la CSM Braila Bilal. La sprintul de la Pascani, pe primul loc s-a clasat ciclistul din Republica Moldova, Igor Bonciucov, urmat de Roman Radchenko si de Oleksandr Diki, ambii din Ucraina. Catararea de la Gastesti a fost cistigata de rutierul Alexandru Sabalin, din Republica Moldova, liderul clasamentului general, care a fost urmat la aceasta proba de ucraineanul Roman Rada si de turcul Mutli Mert, de la echipa Brisaspor. Sprintul de la Tirgu Neamt a fost cistigat de ciclistul polonez al echipei italiene Miche Penna, Tomasz Bladzczyk, locurile urmatoare fiind ocupate de Igor Bonciucov si de ucraineanul Sergiy Yavorsky. Catararea de la Cracaoani a fost cistigata de bulgarul Daniel Petrov, urmat de Alexandru Sabalin si de Evgeni Gerganov.

Dupa patru etape, tricoul galben ramine la rutierul Alexandru Sabalin, iar tricoul rosu, pentru cel mai bun sprinter, ii revine ucraineanului Roman Luhovi. Ciclistul turc Hassan Malekimizan a primit tricoul alb, pentru combativitate, iar tricoul albastru, pentru cel mai bine clasat tinar rutier, i-a revenit ucraineanului Sergi Iavorski. Cel mai bun catarator a fost bulgarul Daniel Petrov, el primind tricoul verde.

Dupa etapa a treia, directorul tehnic al echipei CS Conpet Petrolul Ploiesti, Constantin Ciocan, a fost amendat cu 100.000 de lei pentru injurii aduse juriului. Rutierii Krzysztof Rzepehku (Polonia), Hassan Malekimizan (Brisaspor) si Pavel Lupas (CS Dinamo Bucuresti) au primit avertisment si au fost amendati cu cite 150.000 de lei pentru neparticiparea la ceremoniile de protocol (festivitatea de premiere).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS