22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Lupul paznic la oi

Mihai Mitroi Proca, de 34 de ani, din Piatra-Olt, si Gabriel Nenu, de 34 de ani, din comuna Ganeasa, judetul Olt, au fost depistati si retinuti pentru furt pe 9 iulie. Din cercetarile politiei s-a stabilit ca, pe 30 iunie, Mihai Proca, manevrant la Statia Triaj a Garii C.F.R. Piatra-Olt, a desfacut lacatele unui vagon de marfa. Impreuna cu Gabriel Nenu, el a furat 11 saci cu ingrasaminte chimice (azotat de amoniu), pe care apoi i-au vindut contra sumei de 1,5 milioane de lei. Cei doi vor fi prezentati Parchetului de pe linga Judecatoria Slatina.

(C.R.)

Un student din Mehedinti a murit lovit de un trasnet

Un tinar din localitatea Vinju Mare, judetul Mehedinti, a murit marti, lovit de un trasnet, in timp ce se afla pe cimp la cosit. Mihai D., de 22 de ani, student in anul trei la o facultate din Bucuresti, era in vacanta la parinti. El a plecat intr-o localitate vecina, unde familia sa avea o suprafata de cosit, dar a fost prins de o ploaie insotita de descarcari electrice. Un fulger l-a lovit pe student si l-a culcat la pamint. Cu toate eforturile celor din apropiere, tinarul nu a mai putut fi salvat. Tatal sau a anuntat Serviciul de Ambulanta Mehedinti, dar medicii nu au putut decit sa constate decesul.

(F.L.)

Vinzarea pasarilor – interzisa in Tirgu Jiu

Directia Sanitar – Veterinara (DSV) Gorj a interzis, incepind de astazi, comercializarea de pasari vii in pietele din Tirgu Jiu, din cauza descoperirii unui focar de pseudopesta la o gospodarie particulara din cartierul Slobozia. Boala este mortala in cazul pasarilor, dar nu afecteaza in nici un fel sanatatea oamenilor. „Boala afecteaza doar pasarile nevaccinate. Prin aceasta masura, incercam sa-i determinam pe crescatori sa le vaccineze pentru ca multi dintre ei nu fac acest lucru. Interzicerea comercializarii pasarilor se va aplica doar in Tirgu Jiu“, a spus Mircea Covrig , directorul DSV. Masura va fi mentinuta pentru o perioada de 30 de zile.

(C.C.)

Un tir a intrat intr-o duba de muncitori, dupa care s-a rasturnat

Un grav accident de circulatie s-a produs marti pe drumul judetean care traverseaza localitatea gorjeana Bengesti-Ciocadia. Din cauza unei roti care a explodat, Nicolae Savescu, de 37 de ani, din Novaci, soferul tirului care apartine societatii OBELISC din localitate, a pierdut controlul masinii si a intrat pe contrasens intr-o duba de muncitori, proprietate a GRIMEX SA din Tirgu Jiu. Autocamionul s-a rasturnat pe un cimp, cabina arzind in totalitate. Gheorghe Mondea, de 32 de ani, maistru la GRIMEX si pasager al dubei, a fost transportat in stare grava la spital. Pompierii care au participat la stingerea focului au estimat valoarea pagubelor produse la tir la peste 1,5 miliarde de lei.

(E.M.)

Culesul de paie i-a fost fatal

Petre Patru, de 72 de ani, din comuna Coteana – Olt, a decedat zilele trecute dupa ce a cazut dintr-o caruta plina cu paie. Accidentul s-a produs in timp ce acesta se intorcea, impreuna cu fiul sau, Ion Patru, si cumnatul sau, Ion Cincu, de la cules de paie de pe un cimp de pe raza comunei mentionate. Intr-un moment de neatentie, batrinul si fiul sau au cazut din caruta. In vreme ce Ion Patru a suferit rani minore, tatal acestuia a fost transportat imediat la Spitalul Judetean din Slatina, unde a ajuns in coma de gradul II. Conform celor declarate de medicul de garda de la Sectia urgente, dr. Cornel Fulga, batrinul nu a mai putut fi salvat. Moartea a fost cauzata de ranile suferite de pacient (multiple politraumatisme, chiar suspiciuni de fractura de craniu si ruptura de splina), dar si din cauza virstei inaintate. S-a dispus efectuarea necropsiei in vederea stabilirii mortii.

(M.M.)

Faptele de natura penala se ancheteaza de catre politie si procuratura

Un satean din Dirvari – Mehedinti, care si-a trecut numele sub tacere, de teama represiunilor, ne cere, prin intermediul unei scrisori, ajutorul privind unele nereguli din comuna. „La Primaria Dirvari s-au petrecut lucruri ingrozitoare. S-au infaptuit falsuri, abuzuri, inselaciuni cu prilejul campaniei agricole de primavara din 2002. Atunci li s-a dat mai multora care nu au meritat milionul pe hectarul cultivat cu plante prasitoare. Acesti indivizi au mincat peste 500 de milioane de lei“, ne scrie anonimul.

GdS: In cazul in care ceea ce ati semnalat dumneavoastra se dovedeste adevarat, este foarte grav, numai ca astfel de acte sint cercetate de organele de politie si de Parchet. Din scrisoarea pe care ne-ati trimis-o reiese ca politia a inceput deja o ancheta, dar va temeti ca aceasta treneaza de prea mult timp. Speram ca persoanele responsabile sa se sesizeze si sa urgenteze definitivarea dosarului.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS