9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPugilistii romani au ca obiectiv cucerirea a trei medalii

Pugilistii romani au ca obiectiv cucerirea a trei medalii

Lotul national de box al Romaniei, alcatuit din zece pugilisti, are ca obiectiv cucerirea a trei medalii, dintre care una de aur, la cea de-a 34-a editie a Campionatelor Europene, care se va desfasura in perioada 12-21 iulie, la Perm. La ultima editie a Campionatelor Europene, care s-a disputat in anul 2000, la Tampere (Finlanda), Romania a avut trei medaliati, in conditiile in care fratii Simion au absentat. Bogdan Dobrescu si Claudiu Risco au cucerit medaliile de argint, in timp ce Marian Velicu, in prezent suspendat pentru dopaj, a obtinut bronzul.

Lotul lui Vastag

Delegatia Romaniei va pleca astazi, la ora 12.10, spre Rusia, cu o cursa Bucuresti – Moscova. Din capitala rusa, sportivii romani isi vor continua drumul spre Perm cu un charter pus la dispozitie de organizatori. Intoarcerea in tara este programata pe 22 iulie. Antrenorul coordonator al lotului national, Francisc Vastag, a selectionat urmatorii pugilisti pentru concursul de la Perm: Sorin Tanasie (categoria 48 kg), Bogdan Dobrescu (cat. 51 kg), Waldemar Cucereanu (cat. 54 kg), Viorel Simion (cat. 57 kg), Ionut Ion (cat. 63,5 kg), Dorel Simion (cat. 67 kg), Marian Simion (cat. 71 kg), Lucian Bute (cat. 75 kg), Claudiu Risco (cat. 81 kg) si Stefan Balint (cat. 91 kg). Din delegatia romana, care va fi condusa de presedintele Federatiei Romane de Box, Iosif Armas, vor mai face parte antrenorii secunzi Valentin Vrinceanu si Traian Georgia, consilierul lotului Gheorghe Simion, medicul Gabriel Ionita si masorul Toader Oprea. La Perm va fi prezent si vicepresedintele FRB, Rudel Obreja, care, in calitatea sa de membru in Comitetul Executiv al EABA, este invitatul organizatorilor.

Competitie importanta pentru fratii Simion

Lotul national de box s-a aflat in ultima saptamina in cantonament la Palatul Stirbei de la Buftea, iar antrenamentele au fost efectuate in sala „Dinamo“. Desi initial componentii lotului trebuia sa efectueze inaintea Campionatelor Europene un stagiu de pregatire in Germania, acesta a fost anulat de FRB din motive financiare. Pentru fratii Simion, concursul de la Perm este unul foarte important, existind posibilitatea ca dupa Campionatele Europene ei sa treaca la profesionism. Dorel Simion isi va face, cu aceasta ocazie, revenirea intr-o competitie de anvergura, dupa Jocurile Olimpice de la Sydney, in timp ce Marian Simion va incerca sa cucereasca primul sau titlu european din cariera.

Preturi mari la bilete

La Campionatele Europene din Rusia se estimeaza ca vor participa sportivi din 40 de tari. Competitia se va desfasura in Palatul Sporturilor „Molot“ din Perm, care are o capacitate de 6.500 de locuri. Organizatorii se asteapta ca la meciurile de pe intreaga durata a competitiei sa asiste aproximativ 30.000 de spectatori, in conditiile in care pretul biletelor este cuprins intre 1.000 si 1.500 de ruble (32-48 euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS