17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLupte de strada intre ciclisti

Lupte de strada intre ciclisti

Un incident produs intre rutierul bulgar Daniel Petrov si ciclistul albanez Taulant Hasimaj a provocat un conflict general la sosirea din etapa a doua a Turului Romaniei, care s-a desfasurat pe traseul Buzau – Focsani – Bacau. Cei doi rutieri s-au acrosat imediat dupa ce au trecut linia de sosire, in urma accidentului, ciclistul albanez cazind la pamint. Daniel Petrov, component al echipei Bulgariei, l-a lovit cu picioarele pe Taulant Hasimaj, iar acesta a ripostat, ceea ce a dus la un conflict general in care au fost implicati ciclisti, oficiali si oameni de ordine care incercau sa-i desparta pe rutieri.

Etapa a doua a Turului ciclist al Romaniei, desfasurata pe distanta de 171 de kilometri, a fost cistigata de rutierul turc al echipei Brisaspor, Mutli Mert, care a fost cronometrat cu timpul de cinci ore, un minut si 46 de secunde. Pe locul al doilea s-a clasat ciclistul bulgar Vladimir Koev, cu acelasi timp ca si invingatorul, iar pe locul al treilea a sosit rutierul ucrainean Roman Luhovy, cronometrat cu timpul de cinci ore, doua minute si 24 de secunde.

La startul acestei etape au fost prezenti 63 dintre cei 64 de rutieri care au plecat de la Bucuresti, rutierul albanez Vangjel Kule abandonind competitia. Initial, organizatorii au anuntat ca la startul de la Bucuresti au fost prezenti 65 de ciclisti.

Dupa etapa a doua, rutierul ucrainean Roman Luhovy este detinatorul tricoului rosu, pentru cel mai bun sprinter, iar ciclistul bulgar Svetoslav Chanliev detine tricoul alb, pentru combativitate. Tricoul galben ramine la rutierul Alexandru Sabalin, din Republica Moldova, liderul clasamentului general. Tricoul albastru, acordat celui mai bine clasat tinar ciclist, l-a obtinut, ca si in prima etapa, rutierul bulgar Atanas Kostov, in virsta de 21 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS