10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Le-am aratat tuturor ca sintem cei mai buni“

„Le-am aratat tuturor ca sintem cei mai buni“

Tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau au sosit luni seara de la Londra, unde au cistigat turneul de dublu-juniori de la Wimbledon. Cei doi tenismeni au spus ca spera ca in curind sa formeze impreuna echipa de dublu a reprezentativei de Cupa Davis a Romaniei.

„Acest rezultat a demonstrat ca tenisul romanesc are inca valori. Le-am aratat tuturor ca sintem cei mai buni, mai ales organizatorilor de la Roland Garros, care nu ne-au acceptat pe tablou la editia din acest an. De data aceasta, am mers la Wimbledon sa cistigam, pentru ca veneam dupa o calificare in finala de la Australian Open, unde din pacate am avut ghinion“, a spus gorjeanul Florin Mergea.

Tenismenul oltean a precizat ca in perioada urmatoare se va pregati pentru examenul de bacalaureat, pe care il va sustine in sesiunea a doua, in luna august: „In perioada urmatoare, o sa ma pregatesc serios pentru bacalaureat. De altfel, am avut cartile cu mine la Londra, unde am incercat sa invat in momentele de pauza. Era ciudat intr-un fel, pentru ca ma aflam in capitala Angliei si eu invatam geografia Romaniei.“

La rindul sau, Horia Tecau a spus ca victoria de la Wimbledon este cel mai important rezultat din cariera lor. „Am jucat bine, din ce in ce mai bine si am realizat cea mai importanta victorie din cariera. Eu si Florin ne intelegem foarte bine si vom continua sa jucam impreuna, cu speranta ca, intr-o buna zi, vom juca pentru echipa de Cupa Davis a Romaniei. Pe mine ma avantajeaza iarba si in general suprafetele rapide, pentru ca eu sint adeptul jocului servici-vole. Wimbledonul este turneul meu favorit“, a precizat Tecau.

Jucatorii romani nu au venit acasa cu trofeele cucerite la Wimbledon, pentru ca organizatorii le-au oprit pentru a grava numele invingatorilor pe ele, dupa care le vor trimite acestora. Mergea si Tecau sint primii romani care triumfa la Wimbledon dupa Razvan Sabau, care a cistigat titlul in proba de simplu – juniori in anul 1993.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS