15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportIar i-a pacalit premierul!

Iar i-a pacalit premierul!

Premierului Adrian Nastase se pare ca-i cam place sa puna pe jar autoritatile doljene. Din august anul trecut si pina in prezent si-a anuntat vizita la Craiova de trei ori si tot de atitea ori a contramandat-o in ultimul moment. Din aceste alarme false are de cistigat omul de rind, care se poate bucura de citeva ori pe an de un oras curat, stralucitor. Pentru ca oficialitatile, cum aud de vizita premierului, cum se si apuca de curatenie generala. Unii tund iarba si gardul viu, altii vopsesc bordurile, refac marcajele de pe carosabil sau aduna maidanezii din centrul orasului. Se face o asa curatenie pe traseul pe unde ar urma sa treaca seful guvernului ca iti doresti ca acesta sa vina la Craiova macar o data pe luna.

Oficialitatile locale doljene incearca sa isi ascunda dezamagirea in spatele unor cuvinte voit nonsalante, insa le macina intrebarea: de ce nu vine premierul la Craiova?

Cornel Mondea, prefectul de Dolj, nu stie cum a aparut informatia ca premierul vine sigur la Craiova pe 10 iulie. El crede ca presa ar avea o parte de vina pentru ca a preluat un zvon lansat de primarul orasului:

„Premierul? Nu vine la Craiova saptamina asta. De fapt, nici nu a fost anuntata oficial vizita. Daca noi, prefectura, ne dadeam OK-ul, atunci se putea spune ca premierul va veni la noi. El isi face programul cu o luna-doua inainte. Doljul era in program, dar nu a mai avut loc. Ramine in perspectiva. Reprezentantul guvernului in teritoriu face anuntul oficial. Acum, Bulucea a anuntat ca vine premierul, dar fara sa i se confirme oficial daca vine sau nu“.

Vasile Bulucea, primarul Craiovei, cind a auzit ca in capul lui se sparg oalele, a sarit ca ars: „Pai, ce, eu am facut programul? Eu l-am trims la Bucuresti? Da’ daca eu trebuie sa fiu capul rautatilor sint capul rautatilor si gata. Eu stiam ca trebuie sa vina. Acum nu mai vine ca am auzit ca l-a blocat ministrul de externe elvetian in Bucuresti“.

In ceea ce priveste curatenia din oras, Vasile Bulucea nu recunoaste nici mort ca face „Craiova boboc“ doar cind presedintele tarii sau premierul isi anunta vizita: „Am 700 de tigani la Legea 416, unu’ mai frumos ca altu’. Ei nu trebuie sa munceasca? Ii pun la treaba sa faca orasul frumos. Da’ nu pentru ca vine premierul“.

Ion Voiculescu, presedintele Consiliului Judetean Dolj, este de parere ca orasul mai are pina sa fie boboc: „Am vrea noi sa fie boboc, dar nu este!“

Si dupa ce Bucurestiul a anuntat anularea vizitei primului ministru la Craiova, presedintele consiliului judetean spune si el ca „nu era vorba ca vine sigur la Craiova. Era un zvon pe care nu stiu cine l-a lansat. A fost doar o discutie ca ar trebui sa vina, insa nu aveam certitudinea“. Ion Voiculescu a mai declarat ca a vazut publicat si un program al vizitei premierului, insa nu a stiut sa spuna de unde ar fi putut lua ziaristii un astfel de program. Era si greu de presupus de unde.

Ion Calin, ministrul secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei Publice, este convins ca premierul nu are nimic cu „oltenii“ si ca nu ajunge la Craiova pentru ca are un program extrem de incarcat: „Tocmai pentru ca nu are nimic cu Doljul si-a fixat vizita pentru miercuri (10.07- n.r.). Dar a aparut altceva. Cind este in tara, premierul trebuie sa incheie tot felul de protocoale. Curatenie in oras se facea si pe vremea cind eram eu viceprimar. Deci, nu se face curatenie numai cind isi anunta premierul vizita. Sint speculatii de presa“.

Pina la urma, in opinia liderilor PSD Dolj, vinovata este presa pentru ca s-a grabit sa scrie despre o vizita neconfirmata, dar cu un program bine stabilit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS