12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii au plecat din cantonament

Alb-albastrii au plecat din cantonament

• Universitatea a revenit acasa, iar de miercuri se muta la Resita • Oltenii au remizat ieri, scor 1-1, cu Astra Ploiesti, golul fiind marcat de Manta
• Daca Sandoi renunta la conducerea tehnica, Cioroianu i-ar putea lua locul • Se pare ca Francisc Abraham va fi cooptat in staff-ul administrativ

Universitatea a disputat ieri primul amical din noul sezon competitional, in compania formatiei Astra Ploiesti. Partida s-a desfasurat pe stadionul „Municipal“ din Brasov si s-a incheiat la egalitate, 1-1, golul oltenilor fiind marcat de Manta, in minutul 35, in timp ce pentru echipa din Ploiesti a inscris Samoila (’70). De fapt, Astra a folosit doar jucatorii tineri din lot, nicidecum prima garnitura. Antrenorul Universitatii, Emil Sandoi, a folosit urmatoarea formula de echipa: Bogdan – Dobre, Baldovin, Vochin, Rada, Ursu – Plesan, C. Dinu, Vigariu – Manta, Verdes. In repriza secunda, tehnicianul alb-albastrilor a rulat tot lotul aflat la dispozitie, mai putin pe Marius Sava, care, alaturat echipei abia vineri, a efectuat doar alergari usoare.

Nemultumiti de conditiile de cazare si de pregatire de care au „beneficiat“ in orasul de la poalele Timpei, fotbalistii Universitatii au parasit Brasovul imediat dupa meciul cu gruparea prahoveana si au revenit in Banie. Alb-albastrii fusesera cazati la hotelul „Codreanu“ si se pregateau pe un teren situat la zece kilometri de Brasov, in localitatea Bod. Desi astazi fusese programat un amical cu Dinamo, conducerea gruparii craiovene a decis sa renunte la disputarea acestui meci. Fotbalistii olteni au liber pina miine, la ora 17.00, cind se vor reuni la stadionul „Ion Oblemenco“ pentru o sedinta de pregatire.

Cantonament la Resita

Fotbalistii Universitatii nu vor ramine decit pina miercuri in Banie, deoarece partea a doua a pregatirilor o vor efectua la Resita. Locul ales de noul patron al Universitatii este cantonamentul echipei CSM Resita, situat la stadionul „Mircea Chivu“. Oricum, din cite am aflat, minihotelul de acolo ofera conditii mult mai bune decit cel de la Brasov. Se pare ca alb-albastrii se vor pregati la Resita zece zile, perioada in care va fi instalata si noua conducere administrativa a clubului. Sursele noastre din Resita ne-au precizat ca sase jucatori din actualul lot al divizionarei B din Valea Domanului, care are acelasi patron ca si Universitatea, ar putea fi transferati in Banie. Este vorba despre Ciocoi, Ibric, Bratu, Ciucur, Nica si Balace. Daca asa se va intimpla, ultimii trei vor reveni la Universitatea, unde au mai jucat in urma cu citiva ani.

In alta ordine de idei, se pare ca Gigi Netoiu si Dinel Staicu nu au semnat toate actele privind vinzarea Universitatii, insa acest lucru va fi finalizat in aceasta saptamina.

Sandoi vrea jucatori

Contactat telefonic, antrenorul Emil Sandoi a spus ca este multumit de modul cum s-au comportat jucatorii in amicalul de ieri cu Astra: „Echipa s-a miscat binisor, insa nu se putea mai mult in acest moment. Revenim acasa pentru ca in Brasov nu sint conditii prielnice de pregatire. Voi avea o discutie cu conducatorii clubului la Craiova si astept sa vad ce jucatori pot veni la echipa pentru a intari lotul.“

Presa de ieri a consemnat faptul ca pe Emil Sandoi l-ar batea gindul sa se retraga de la conducerea echipei, nemultumit fiind de subtirimea lotului, dupa ce Netoiu a mutat cei mai valorosi jucatori in ograda „ciinilor rosii“. Pe de alta parte, circula ieri prin Banie varianta conform careia Florin Cioroianu, actualul tehnician de la UFC Electro, ar putea fi numit antrenor principal al Universitatii, daca Emil Sandoi va renunta sa mai pregateasca gruparea alb-albastra. De asemenea, se zvonea ca in staff-ul administrativ al Universitatii vor fi cooptati Costel Mitrita si Francisc Abraham.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS