13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea Craiova, echipa care i-a facut sa plinga pe comunisti, a fost distrusa metodic de „marii democrati“ (III)

Universitatea Craiova, echipa care i-a facut sa plinga pe comunisti, a fost distrusa metodic de „marii democrati“ (III)

• In ’97, PD-ul s-a implicat in viata echipei oltene oferind-o unui grup numeros de investitori • In scurt timp, George Ilinca s-a pomenit singur in fruntea clubului si, strivit de probleme, a renuntat in 2000 in favoarea lui Gigi Netoiu • Acum, PSD-ul a dat semne ca se zbate sa recupereze Universitatea, un club privat, dar, in realitate, garantiile pentru eventuala perfectare a afacerii au fost oferite de fratii Mihailescu

Poate ca, in sinea sa, George Ilinca nu ar fi vrut sa-i ofere Universitatea lui Gigi Netoiu, preferind sa-si gaseasca parteneri acasa, in Banie. Dar, cum nimeni nu s-a inghesuit sa mai investeasca intr-o echipa care gifiia, Ilinca a fost nevoit sa-l accepte pe „Comandant“, cu toate ca acesta punea niste conditii dure.

Personaj cu o influenta deosebita, Gigi Netoiu a reusit in cele din urma sa ramina unicul actionar al clubului, descotorosindu-se abil de George Ilinca, dar si de redutabilul Nicu Gheara…

Mariajul dintre Gigi Netoiu si Universitatea a fost unul cu nabadai, in primul rind din cauza simpatiei declarate a „Comandantului“ pentru Dinamo. Mai mult, Netoiu a adus in Banie numerosi jucatori de la Rocar, unii dintre ei de valoare modesta, incercind astfel sa „rocarizeze“ Craiova.

Evident, divortul era previzibil si iata-ne ajunsi in vara lui 2002 sub amenintarea mutarii echipei alb-albastre in Capitala! La un moment dat, salvarea a parut ca vine dinspre fratii Mihailescu. Patronii Extensivului au urmat calea normala, plecind sa negocieze cu Netoiu preluarea Universitatii. Cind erau aproape sa bata palma, Mihailestii s-au pomenit amenintati in fel si chip, primind semnale clare ca afacerea prezinta interes enorm.

Blocati incredibil, fratii Mihailescu s-au retras o vreme din peisaj, preferind sa urmareasca distrati numerele de circ derulate pe la prefectura, acolo unde, aproape zilnic, se faceau si se desfaceau aliante.

A mai fost si celebra intilnire de la Bucuresti dintre secretarul de stat, Ion Calin, prefectul Mondea si Gigi Netoiu, in urma careia reprezentantii Baniei arborau un optimism exagerat de care, in cele din urma, s-a ales praful.

Cum Gigi Netoiu dadea semne ca nu mai suporta tirguielile din Banie, luindu-si chiar echipa in Capitala, la „Doi Cocosi“, primarul, prefectul si presedintele consiliului judetean au convocat o sedinta de urgenta in care s-ar fi spus ca pierderea Universitatii ar echivala cu sinuciderea politica a PSD-ului, cel putin in aceasta zona.

Evident, o droaie de consilieri municipali si judeteni au inceput sa-si dea cu parerea si sa dea sfaturi, dar, in cele din urma, s-a apelat tot la oameni care au legatura directa cu fotbalul. Astfel, Sorin Cirtu, Emil Sandoi si Corneliu Stroe au plecat luni sa negocieze preluarea Universitatii, iar garantiile au fost oferite de fratii Mihailescu. Adica aceiasi frati care incercasera sa aduca Universitatea acasa prin negocieri directe, crezind, naivi, ca pesedistii nu sint chiar atit de microbisti ca pedistii din ’97…

Ca sa incheiem, vom spune ca sintem inca nelamuriti de ce oameni care au promis ca sint dispusi sa investeasca imediat sute de mii de dolari in reconstructia echipei au fost omisi apoi constant de la discutii, desi, la aceasta ora, exact de bani duce lipsa Universitatea. Iar Gigi Netoiu pare decis sa ne inapoieze clubul doar daca vede urgent 500.000 de dolari…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS