13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCircuitul apei calde in Craiova: „vine-o tira, curge-o leaca, sta pe teava... si iar pleaca!“

Circuitul apei calde in Craiova: „vine-o tira, curge-o leaca, sta pe teava… si iar pleaca!“

La 46 de asociatii de locatari, apa calda nu va veni. La restul… va veni sau nu!

„Una rece, una calda“, cam asta este terapia de soc pe care edilii municipiului o administreaza craiovenilor. Dupa ce luna iulie a inceput sub zodia dusurilor reci, autoritatile locale au intervenit in forta si, dupa ce au adunat si numarat miliard cu miliard, au promis ca orasul va avea din nou apa calda. Teoretic, apa calda va curge; practic… va curge sau nu va curge!

„De asta-seara (ieri-n.r.), poate chiar de miine (astazi-n.r.), va curge din nou apa calda. Primaria o sa dea 13 miliarde de lei, o sa mai si incasam vreo patru miliarde de lei si speram ca saptamina asta sa putem achita vreo 17-18 miliarde. Azi (ieri-n.r.) am virat deja cinci miliarde de lei, iar joi vom da restul de bani. Am luat legatura si cu cei de la Bucuresti, am vorbit cu directorul Marcu si am obtinut acordul ca, daca platim banii astia, sa se dea drumu’ la apa calda“, a spus primarul Vasile Bulucea, mindru de faptul ca, in prezent, Craiova este printre putinele orase din tara in care populatia mai stie gustul… apei calde!

Chiar daca declaratiile edililor sint optimiste, Corneliu Ditescu, directorul SC TERMOELECTRICA SA Sucursala Electrocentrale Craiova, a spus ca… pina acum nu exista o astfel de intelegere intre municipalitate si furnizorul de agent termic:

„Oficial, vom relua furnizarea apei calde atunci cind se va plati integral datoria care, in prezent, depaseste 190 de miliarde de lei. Exista un protocol incheiat intre noi si RATf (Regia de Termoficare) referitor la reesalonarea datoriilor, iar acest protocol a fost partial respectat in lunile trecute. Oricum, nu se va pune problema reluarii furnizarii apei calde decit in momentul in care vor fi achitati banii promisi“.

Graba cu care autoritatile locale au gasit peste noapte 18 miliarde de lei arunca o umbra de indoiala asupra seriozitatii cu care se trateaza un protocol incheiat cu furnizorul de agent termic.

Indiferent daca apa calda va curge de saptamina aceasta sau de cind vor stabili factorii de decizie, dusuri calde nu vor face decit o parte din craioveni. Conducerea Regiei de Termoficare a spus ca 46 de asociatii de locatari, din toate cartierele Craiovei, si care au datorii mari la plata agentului termic nu vor avea apa calda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS