17.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJucatorii reprezentativei Turciei au fost tratati ca niste eroi

Jucatorii reprezentativei Turciei au fost tratati ca niste eroi

Jucatorii reprezentativei Turciei, care a terminat Cupa Mondiala pe locul trei, au fost intimpinati cu entuziasm la Istanbul de sute de mii de suporteri. Fotbalistii, tehnicienii si oficialii turci au sosit duminica, la ora 21.15, la Aeroportul Ataturk din Istanbul, cu un avion charter al Liniilor Aeriene Turce, dupa ce acesta a facut, la ora 15.15, o escala la Taskent, pentru a fi alimentat cu combustibil. Dupa ce a patruns in spatiul aerian turc, avionul a fost escortat, pina la Istanbul, de aparate de zbor F-16.

La aeroport, jucatorii au fost intimpinati de mii de suporteri, imbracati cu tricouri alb-rosii, care purtau bannere cu inscriptiile „Bun venit eroilor“ si „Sinteti cei mai buni din lume“ si scandau „Turcia se mindreste cu voi“. Sosirea fotbalistilor, care a fost marcata prin focuri de artificii, a fost transmisa in direct de numeroase posturi de televiziune si de radio din Turcia. Jucatorii au plecat apoi, cu un autocar descoperit, catre piata Taksim, aflata la 25 de kilometri de aeroport, in urma lor alcatuindu-se un convoi din zeci de vehicule ale suporterilor. De-a lungul drumului, fotbalistii au fost aclamati de turcii care au alergat chiar, o parte a traseului, pe linga autocar. In citeva cartiere, traficul a fost blocat.

Dupa aproximativ trei ore de la aterizarea avionului, autocarul a ajuns in piata Taksim, unde sute de mii de persoane isi asteptau echipa favorita inca de la orele amiezii. Fotbalistii au salutat multimea de pe o scena special amenajata si au cintat impreuna cu aceasta. Venirea jucatorilor a fost precedata de un concert sustinut de o serie de cintareti populari in Turcia.

„Nu se poate povesti, trebuie sa fie trait“, a titrat cotidianul Fanatik. „Turcia nu a dormit deloc pana luni dimineata. Poporul si-a imbratisat fiii si a scandat «Cea mai mare este Turcia»“, a scris Fanatik. „Un riu de dragoste de 25 de kilometri“, este numele unui articol aparut in cotidianul Hurriyet, care a notat ca mii de suporteri i-au salutat si i-au aplaudat pe fotbalistii turci de-a lungul drumului de la aeroport pina la piata Taksim.

„Un val de bucurie pentru echipa nationala“, a titrat cotidianul Milliyet. „Campioana mondiala a sufletelor noastre s-a intilnit cu numerosii sai indragostiti. Mii de persoane si-au asteptat eroii la aeroport, unde au inceput sa-si sarbatoreasca favoritii inca de la orele prinzului, prin cintece“, s-a mentionat in Milliyet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS