13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportU Pro Volei (m) si ULNT (f) sint in prag de desfiintare

U Pro Volei (m) si ULNT (f) sint in prag de desfiintare

Sportul din Craiova traieste o drama. Situatia din fotbal este arhicunoscuta, dar si voleiul este acum in prag de desfiintare. Fundatia „Volei Club Craiova“ a preluat sustinerea financiara a celor doua formatii din Banie – U Pro Volei (m) si ULNT (f). Presedintele acestei fundatii, care este fostul presedinte al sectiei de volei Universitatea, Valentin Balanescu, a raspuns intrebarilor.

– Sa inteleg ca asistam, intr-adevar, la desfiintarea echipelor craiovene de volei?

– Voleiul craiovean este sfirsit! CS Universitatea a inscris cele doua echipe in campionatul Diviziei A, dar sustinere financiara nu exista. Am facut demersuri oficiale catre autoritatile locale (consiliul local, primarie, consiliul judetean, prefectura) care ar putea legal – conform Legii sportului – sa se implice financiar si nu numai. Am solicitat si sprijinul PSD-ului local. Spunindu-va ca voleiul craiovean este sfirsit, cred ca se subintelege raspunsul acestora. Pacat ca nu este an de alegeri. Poate ca atunci altele ar fi datele problemei. Zic si eu asta la suparare, nu acuz pe nimeni. Intentionez sa organizez si o conferinta de presa pentru a afla intreaga tara si electoratul de aici cum in Craiova moare voleiul. Aud ca se discuta despre parcarea pentru Sala de sport din Valea Vlaicii. Dar echipele se desfiinteaza, domnilor!

S-ar putea parca masinile la „Jiul“, iar cu banii pentru aceste lucrari – 15-17 miliarde de lei – am rezista vreo patru sezoane in Divizia A. Si va asigur ca am aduce titlul din nou in Banie!

– Oferiti-mi detalii despre echipa masculina.

– Aici este o tragedie mai mare. Baietii au avut bani, actionarul Cotarcea a finantat U Pro Volei. Povestea este cunoscuta: s-a inceput prin laude si declaratii pompoase, apoi Chitigoi et comp. au clacat, neindeplinindu-si obiectivul anuntat: cupa si campionatul. Toti, inclusiv Cotarcea, trebuie sa recunoasca faptul ca a fost un bluf. Si Cotarcea sa-mi multumeasca mie pentru economiile de 60-70.000 USD pe care i le-am facut.

– Cum?

– Preluind conducerea activitatii ambelor echipe, n-am mai acordat acele salarii nejustificate la angajatii echipei masculine – 2.000 – 2.500 USD – si la jucatori – 800 – 1.000 USD. Eu le-am acordat salarii pentru rezultate. Le-am asigurat masa la cantina studenteasca de la Agronomie, acolo unde au mincat, pe vremuri, si jucatorii „Craiovei Maxima“, si handbalistii campioni, si voleibalistii (m, f) care au jucat in Cupele Europene. De la 100 de milioane de lei pe luna – cit consumau voleibalistii la Atlantys – am ajuns la vreo 30 de milioane. Ma rog, multe sint de spus.

– Acum?

– Pai, v-am spus. Adio volei! Actionarul Cotorcea si-a luat vreo sase-sapte dezlegari ale jucatorilor pentru a-i vinde la alte echipe. Firesc, incearca sa-si recupereze o parte din banii investiti.

– La fete a fost tot timpul un fel de austeritate. Ce s-a intimplat la ULNT?

– Am infiintat fundatia „Volei Club Craiova“ prin inscrierea mai multor oameni de afaceri. Dupa doua luni, au ramas putini care au si contribuit financiar. Eu am dus greul, ajutat insa de citiva oameni de afaceri. De la inceput au aparut insa probleme intre oamenii de afaceri care au promis ca dau bani la inscriere in fundatie si doar putini s-au tinut de cuvint.

– Acum?

– Nimeni nu mai are nici o intentie financiara, iar eu nu pot de unul singur. Ca atare, le-am transmis fetelor sa-si caute echipe. Si eu le ajut pentru ca ele sa nu ramina pe drumuri. Este pacat. „U“ Craiova a adus in vitrina clubului patru titluri nationale, a jucat in Europa, iar acum nu sintem in stare sa raminem in campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS