12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTurcia, a treia echipa a lumii

Turcia, a treia echipa a lumii

Finala mica a Cupei Mondiale

Coreea de Sud – Turcia 2-3

• Au marcat: Lee Eul-Yong ‘9, Song Chong-Gug ’90 / Hakan Sukur ‘1, Ilhan ’13, ’32.

Coreea de Sud: Lee Woon-Jae – Song Chong-Gug, Lee Ming-Sung, Hong Myung-Bo (’46, Kim Tae-Young), Lee Eul-Yong (’65, Cha Doo-Ri) – Yoo Sang-Chul, Lee Chun-Soo, Lee Young-Pyo, Park Ji-Sung – Ahn Jung-Hwan, Seol Ki-Hyeon (’79, Choi Tae-Uk). Antrenor: Guus Hiddink.

Turcia: Rustu – Fatih, Bulent, Alpay, Ergun – Umit Davala (’76, Okan), Tugay, Basturk (’86, Tayfur), Emre Belozoglu (’41, Hakan Unsal) – Ilhan, Hakan Sukur. Antrenor: Senol Gunes.

• A arbitrat: Saad Mane (Kuweit).

Spectacolul oferit de jucatori in meciul dintre reprezentativele Coreei de Sud si Turciei, care s-a disputat simbata, la Daegu, a fost demn de renumele finalei mici a turneului final al Cupei Mondiale. La 11 secunde de la fluierul de inceput al partidei, Hakan Sukur a inscris cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale, atacantul turc profitind de greseala impardonabila a fundasului Hong Myung-Bo. Dupa numai opt minute, sud-coreenii au egalat prin Lee Eul-Yong, care a sutat la vinclu dintr-o lovitura libera de la 20 de metri. In minutul 13, Ilhan a adus din nou Turcia in avantaj inscriind din careu dupa o combinatie cu Hakan Sukur, care i-a lasat fara replica pe fundasii lui Hiddink. O noua combinatie Hakan Sukur – Ilhan, care a fost finalizata de ultimul dintre acestia, a marit la 3-1 avantajul trupei antrenate de Senol Gunes (’32).

Partea a doua a partidei a fost mai putin animata decit prima repriza, turcii reusind sa „inchida“ destul de bine culoarele de acces spre poarta lui Rustu. In cel de-al treilea minut de prelungire al meciului, Song Chong-Gug a stabilit scorul final cu un sut puternic, care l-a surprins pe portarul turc.

„Sintem multumiti ca am reusit aceasta performanta. Ne intoarcem acasa cu fruntea sus. Nimeni nu ar fi putut anticipa ce s-a intimplat in cadrul acestei competitii. Am visat sa cistigam trofeul mondial, dar nu a fost sa fie“, a spus antrenorul Turciei, Senol Gunes. Selectionerul Coreei de Sud, olandezul Guus Hiddink, a spus ca si-a dorit foarte mult ca echipa sa sa obtina medalia de bronz: „Am comis insa prea multe greseli in aparare in prima repriza. Totusi, cind vad cum au evoluat in partea a doua a jocului, nu pot decit sa fiu mindru de ei. I-am pregatit un an si jumatate pe acesti jucatori si am incercat sa-i fac cit mai competitivi.“

Jucatorii si tehnicienii echipei nationale a Turciei vor incasa prime in valoare totala de zece milioane de dolari pentru performanta obtinuta la Cupa Mondiala. Fiecare fotbalist turc ar putea primi, in total, 500.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS