12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBrazilia este campioana lumii

Brazilia este campioana lumii

• Desi a gresit decisiv la primul gol, Kahn a fost desemnat cel mai bun portar al competitiei • Cu opt reusite, Ronaldo a devenit golgheterul turneului final • Selectionata „Selecao“ a cucerit cel de-a cincilea titlu mondial

Finala Cupei Mondiale

Germania – Brazilia 0-2

• A marcat: Ronaldo ’67, ’79.

Germania: Kahn – Frings, Linke, Ramelow, Metzelder – Schneider, Jeremies (’78, Asamoah), Hamann, Bode (’84, Ziege) – Klose (’74, Bierhoff), Neuville. Antrenor: Rudi Voller.

Brazilia: Marcos – Lucio, Roque Junior, Edmilson – Cafu, Ronaldinho (’85, Juninho), Kleberson, Gilberto, Roberto Carlos – Rivaldo, Ronaldo (’90, Denilson). Antrenor: Luiz Felipe Scolari.

• A arbitrat: Pierluigi Collina (Italia)

Editia a 17-a a Cupei Mondiale s-a incheiat ieri, trofeul cel mai rivnit al fotbalului mondial luind calea Braziliei. Doua goluri marcate de Ronaldo au adus nationalei „Selecao“ cel de-al cincilea titlu mondial din istorie. 69.029 de spectatori si milioanele de telespectatori au asistat la o finala de vis, in care Brazilia a triumfat in fata Germaniei, dupa un joc spectaculos, cu numeroase faze de poarta. Inceputul partidei le-a apartinut brazilienilor, puternicul Kleberson sutind de ori spre poarta germanilor in primele zece minute. Apoi a aparut la rampa Ronaldo, care a irosit doua ocazii favorabile in minutele 18 si 29. Prima data, Ronaldinho i-a trimis o pasa perfecta lui Ronaldo, dar nouarul brazilian, singur cu Kahn, a sutat pe linga poarta. A doua oara, Ronaldo, din nou fata in fata cu portarul neamt, nu a putut sa inscrie. Kleberson a fost cel mai periculos jucator brazilian din prima repriza, el sutind de inca doua ori spre poarta lui Kahn, o data mingea nimerind bara. In minutul 45, Roberto Carlos a trimis un sut-centrare in careul german, mingea a ajuns la Ronaldo, iar sutul foarte puternic al acestuia a fost respins cu picioarele de Kahn.

La reluare, Jeremies (47) putea aduce Germania in avantaj, cind a reluat cu capul spre poarta, dar Gilberto a respins.

In minutul 67, Kahn, cel mai bun portar al Cupei Mondiale, a gafat copilareste. In acea faza, Rivaldo a sutat puternic, Kahn a scapat mingea in fata, iar Ronaldo, din apropiere, a trimis balonul cu latul in plasa. Desi mai indicat ar fi fost sa conserve scorul, brazilienii au atacat in permanenta buturile germane. Tactica aleasa s-a dovedit insiprata, Nationala „Selecao“ reusind sa-si mareasca avantajul de pe tabela, prin acelasi Ronaldo, care devine astfel golgheterul CM, cu opt reusite. La 12 minute de la deschiderea scorului, Kleberson a centrat, Ronaldinho a sarit peste minge, iar Ronaldo a preluat balonul si a sutat la colt de la marginea suprafetei de pedeapsa. Pina la final, Schneider (83), Metzelder (86) si Ziege (90) nu pot sa-l invinga pe Marcos.

Brazilia a meritat victoria, sclipirile celebrului Ronaldo fiind decisive in stabilirea cistigatoarei. Desi a controlat mai mult balonul, Germania se vede nevoita sa-si faca planuri pentru viitoarea editie a Mondialului, pe care o va gazdui peste patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS