10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldo impinge Brazilia in finala

Ronaldo impinge Brazilia in finala

Semifinalele Cupei Mondiale

Brazilia – Turcia 1-0

• A marcat: Ronaldo ’49.

Brazilia: Marcos – Roque Junior, Edmilson, Lucio – Cafu, Kleberson (’85, Belletti), Gilberto Silva, Roberto Carlos – Rivaldo, Edilson (’80, Denilson), Ronaldo (’68, Luizao). Antrenor: Luiz Felipe Scolari.

Turcia: Rustu – Fatih, Alpay, Bulent, Ergun – Umit Davala (’74, Izzet), Tugay, Emre (’62, Ilhan), Basturk (’88, Erdem) – Hasan Sas, Hakan Sukur. Antrenor: Senol Gunes.

• A arbitrat: Kim Milton Nielsen (Danemarca)

Disputa de la Saitama, dintre reprezentativele Braziliei si Turciei, a fost decisa de golul celui mai prolific marcator al actualului Campionat Mondial, Ronaldo. Selectionata Turciei a murit frumos in fata mult mai celebrei sale adversare, elevii lui Senol Gunes punindu-le in dese rinduri probleme sud-americanilor. Curios, turcii au inceput mai bine partida, apoi ambele echipe s-au dominat cu rindul pina la ultimul fluier al danezului Kim Milton Nielsen. Turcii au lasat o frumoasa impresie, mai ales la capitolul daruire in joc, dar Brazilia este totusi o mare echipa care nu accepta decit primul loc de pe podium.

Prima ocazie importanta a meciului le-a apartinut turcilor, prin Alpay (’19), care a trimis cu capul spre poarta braziliana, insa Marcos a respins in corner. Replica sud-americanilor a venit peste citeva zeci de secunde, in urma unei combinatii intre Rivaldo, Ronaldo si Cafu, ultimul sutind puternic spre buturile turcilor, dar Rustu a respins cu destul noroc. Apoi, prin minutul 35, Rivaldo a patruns spre poarta, a sutat puternic printre aparatorii adversi, Rustu respingind in corner. Dupa ce Emre (42) a irosit o buna situatie de a marca dintr-o lovitura libera, la cealalta poarta, turcii au scapat cu fata curata la patrunderea periculoasa a fundasului brazilian Roberto Carlos.

La patru minute de la reluare, brazilienii au preluat conducerea pe tabela de marcaj, prin Ronaldo, atacantul care este golgheterul Campionatului Mondial, cu sase reusite. In acel minut, Ronaldo a primit o pasa in careul turc, l-a driblat pe Bulent si a sutat pe jos, la colt, portarul Rustu fiind nevoit astfel sa scoata mingea din plasa. In minutul 57, Fatih a deviat mingea din piciorul lui Edilson, balonul trecind cu putin pe linga bara.

In ultimele minute de joc, brazilianul Denilson, introdus in locul lui Edilson, ne-a oferit citeva momente de virtuozitate tehnica. Memorabila ramine faza in care patru jucatori turci l-au inconjurat in coltul terenului pe Denilson, dar, in cele din urma, brazilianul a scapat mingea.

Ultima ocazie de gol i-a apartinut lui Ilhan, dar acesta a trimis cu capul peste bara o centrare venita de la Hasan Sas. Pacat ca selectionerul turc l-a folosit pe Ilhan doar aproximativ o jumatate de ora! Daca juca titular, poate marca din nou, asa cum o facuse in meciul anterior, cu Senegal, cind a inscris golul calificarii in penultimul act al turneului final.

Asadar, Germania si Brazilia se vor bate duminica pentru cucerirea titlului mondial. Meciul se va disputa la Yokohama, de la ora 14.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS