9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDana Rosca preda handbal in Spania

Dana Rosca preda handbal in Spania

Handbalul feminin din Banie are trei reprezentante in Spania: Dana Rosca, Mia Mitran si Garofita Cristea, toate aceste jucatoare fiind acum in vacanta, acasa. Mia Mitran are la sfirsitul acestei saptamini un eveniment fericit, casatoria. Casa de piatra! Pe Dana Rosca am intilnit-o la sediul CS Olimpic Craiova, prilej pentru un blitz de vacanta.

– Cum a fost sezonul 2001/2002?

– Bun si rau. In vara anului trecut am semnat un contract cu o echipa din prima liga de handbal din Spania. Eram pe locul trei in campionat, dar echipa, din motive financiare, s-a desfiintat! Si cum regulamentul din Spania interzice sa joci – in acelasi sezon – la o echipa din liga respectiva, am fost obligata sa accept legitimarea la o formatie din liga a doua, CB Suaso Baracaldo, adica divizia A.

– Si aici?

– Cind am fost eu transferata, echipa se afla pe ultimul loc al clasamentului si, evident, obiectivul lor era salvarea de la retrogradare. Eram singura straina din lot, si-au pus mari sperante in mine, cunoscindu-mi evolutiile ulterioare din campionatul Spaniei. Eu vorbesc acum bine si spaniola. Ce sa va spun? Cu mine in echipa, CB Suaso Baracaldo a cistigat primele patru meciuri, eu marcind in fiecare meci cite zece goluri. Echipa s-a salvat, am terminat pe locul sapte, iar eu

mi-am mentinut norma. Adica am marcat, in medie, cite zece goluri pe meci. Am jucat 13 partide in campionat si am ajuns pina in finala Cupei Tarii Bascilor, pe care am pierdut-o.

– Acum?

– Am avut trei oferte de la echipe din prima liga, dar ramin aici, la Baracaldo. N-ar fi exclus ca dupa acest sezon sa ma retrag din activitate, desi nu cred, deoarece pot juca fara probleme in campionatul spaniol. Am acceptat prelungirea contractului deoarece m-am simtit bine din toate punctele de vedere, iar fetitei mele, Ioana, ii place mult la gradinita. Este chiar innebunita. In plus, mi s-a oferit si sansa de a antrena, adica pregatesc o grupa de handbaliste de 14-15 ani, la un colegiu spaniol. Deci, am motive serioase de a ramine aici, chiar daca ofertele financiare ale echipelor din prima liga erau superioare.

– Ce fac celelalte doua jucatoare oltence?

– Bine. Mia Mitran s-a transferat acum la Gijon (Divizia A), ea avind un sezon deosebit de reusit la Soria. Garofita a jucat bine la Castro. Nu cunosc ce va face din aceasta vara. Raspunzindu-va la intrebare, va precizez ca toata lumea din Spania ne apreciaza ca handbaliste bune, muncitoare, cu experienta competitionala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS