21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Teutonii“ au naruit visul asiaticilor

„Teutonii“ au naruit visul asiaticilor

Calificarea formatiei nationale a olandezului-erou coreean Guus Hiddink in semifinalele Cupei Mondiale i-a innebunit pur si simplu nu numai pe cei 47 de milioane de coreeni, ci intreaga Asie. Cum printre victimele coreenilor s-au numarat nationale cu palmares – Portugalia, Italia, Spania – si ieri pe stadionul „World Cup“ din Seul s-a visat frumos. Chiar daca echipele invinse de gazde au plecat acasa si din cauza unor decizii ale arbitrilor (in favoarea Coreei), Germania a pregatit cu atentie partida de ieri. Surprinzatoare a fost declaratia antrenorului Völler inainte de meci: „Nu noi sintem favoriti, ci Coreea de Sud!“

Hiddink a inceput meciul de ieri fara vedeta Ahn, incomplet refacut, dar Völer l-a putut utiliza pe mijlocasul Dietmar Hamann. In prima repriza, meciul a fost destul de echilibrat, de mare angajament, cu putine faze importante la ambele porti.

La reluare, ambitia si disciplina coreeana scade treptat in fata pragmatismului triplei campioane mondiale, chiar daca selectionerul Hiddink l-a aruncat in lupta si pe Ahn Jung Hwan. Visul coreean s-a destramat in minutul 75: Neuville a centrat de pe dreapta, Lee a respins cu dificultate primul sut al lui Michael Ballack, dar la sutul urmator mijlocasul lui Leverkusen a trimis necrutator in plasa, 1-0.

Finalul a fost aprig, dar coreenii n-au mai reusit miracolul din „sferturi“ cu Spania si au parasit stadionul in lacrimi. Publicul insa i-a aplaudat. De fapt, calificarea pina in aceasta faza este un fapt istoric pentru asiatici. Elevii lui Völler joaca astfel cea de-a saptea finala a unui CM si se pregatesc pentru CM din 2006, din Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS