11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTurcia, mereu surprinzatoare

Turcia, mereu surprinzatoare

Sferturile Cupei Mondiale

Senegal – Turcia 0-1

• A marcat: Ilhan ’93.

Senegal: Sylva – Coly, Diatta, Malick Diop, Daf – Bouba Diop, A. Cisse, Diao, Fadiga – H. Camara, Diouf. Antrenor: B. Metsu.

Turcia: Rustu – Fatih, Alpay, Bulent Korkmaz, Ergun – Umit Davala, Tugay, Emre Belozoglu (’91, Arif), Basturk – Hasan Sas, Hakan Sukur (’67, Ilhan). Antrenor: S. Gunes.

• A arbitrat: O. R. Acosta.

Fata de jucatorii senegalezi, fotbalistii turci au beneficiat, inaintea meciului de simbata, de doua zile in plus pentru recuperare. In aceste conditii, spre sfirsitul partidei de la Osaka, turcii au fost mai proaspeti din punct de vedere fizic decit elevii lui Metsu, reusind sa supuna unei presiuni enorme poarta aparata de Sylva, ceea ce le-a permis sa inscrie in prelungiri golul calificarii.

Senegalezii s-au asezat gospodareste in aparare inca din primul minut, incercind sa inchida toate culoarele de acces spre propria poarta si sa-si surprinda adversarii pe contraatac. La rindul lor, elevii lui Senol Gunes au dominat teritorial si au apelat la centrari adresate masivului atacant Hakan Sukur si la patrunderi surprinzatoare in careul africanilor ale jucatorilor din linia a doua. Repriza secunda s-a desfasurat dupa acelasi scenariu si, in ciuda numeroaselor ocazii de gol de la ambele porti, nici una dintre cele doua echipe nu a reusit sa inscrie. Introdus in minutul 67, in locul lui Hakan Sukur, Ilhan a reusit, in minutul trei al primei reprize de prelungiri, sa inscrie de la opt metri, din centrarea lui Davala, calificind astfel Turcia in semifinalele Cupei Mondiale, unde o va intilni pe fosta sa adversara din Grupa C, Brazilia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS