13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportS-a intors fotbalul cu Coreea in sus!

S-a intors fotbalul cu Coreea in sus!

Sferturile Cupei Mondiale

Spania – Coreea de Sud 3-5

• Au marcat la loviturile de departajare: Hierro, Baraja, Xavi / H. S. Hong, P. J. Sung, S. K. Hyeon, A. J. Hwan, H. M. Bo. A ratat: Joaquin.

Spania: Casillas – Puyol, Hierro, Nadal, Romero – Valeron (’79, Luis Enrique), Helguera (’93, Xavi), Baraja, De Pedro (’70, Mendieta) – Joaquin, Morientes. Antrenor: J. A. Camacho.

Coreea de Sud: Lee Woon Jae – Choi Jin Chul, Kim Tae Young (’89, Hwang Sun Hong), Hong Myung Bo, Kim Nam Il (’32, Lee Eul Joung) – Lee Young Pyo, Park Ji Sung, Song Chong Gug, Yoo Sang Chul (’60, Lee Chun Soo) – Ahn Jung Hwan, Seol Ki Hyeon. Antrenor: G. Hiddink.

• A arbitrat: G. El-Ghandour.

Probabil ca, deunazi, spaniolii se bucurasera in sinea lor ca italienii fusesera trimisi acasa de coreeni, dupa un meci cu cintec in urma caruia arbitrul ecuadorian fusese considerat principalul artizan al calificarii asiaticilor. Oamenii lui Camacho se gindeau in primul rind ca echipa Coreei de Sud nu se poate compara totusi ca forta de joc cu Italia, dar si ca brigada de arbitri va fi mult mai atenta ca nu cumva sa ajunga pe rug alaturi de ecuadorianul Moreno.

Partida a fost oarecum echilibrata, echipele impartindu-si perioadele de dominare. Ocazii au fost si de o parte si de cealalta, numai ca spaniolii au reusit sa si marcheze de doua ori, ambele goluri fiind dupa parerea multora valabile, dar anulate la semnalizarea unui tusier exotic.

Coreenii au demonstrat aceeasi vivacitate iesita din comun si pina la urma au reusit, surprinzator, sa duca „sfertul“ pina la loviturile de departajare. Acolo, lovitura de teatru: excelentul Casillas nu a reusit sa pareze nici un sut din cinci, in timp ce Lee Woon Jae a blocat penaltiul tinarului Joaquin! Asa s-a scris istoria unei alte mari surprize in urma careia Coreea de Sud a reusit sa se califice in semifinale. Incredibil!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS