14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBlatter este nemultumit de arbitrajele de la Cupa Mondiala

Blatter este nemultumit de arbitrajele de la Cupa Mondiala

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a anuntat ca vor fi luate rapid mai multe masuri pentru imbunatatirea arbitrajului si a estimat ca prestatia unor arbitri a fost „unicul aspect negativ“ al Cupei Mondiale din Coreea de Sud si Japonia. Blatter a precizat ca unele masuri vor fi anuntate pe 27 si pe 28 iunie, cu ocazia Comitetului Executiv al FIFA.

In acelasi timp, doi reprezentanti ai Comisiei Arbitrilor din cadrul FIFA, mexicanul Edgardo Codesal Mendez si germanul Volker Roth, au spus ca sint „foarte multumiti“ de prestatia arbitrilor. „Este adevarat ca anumite decizii sint discutabile, dar jocul a devenit prea rapid pentru ochiul omului, iar arbitrii nu sint masini“, a spus Codesal.

Presedintele FIFA nu are insa aceeasi parere ca Edgardo Codesal. Blatter a spus ca toate competitiile organizate de FIFA nu au fost de ajuns pentru „a-i roda pe arbitri si pe asistenti“. Blatter a precizat ca, in timp ce arbitrii principali au avut o prestati „aproape buna“ la Cupa Mondiala, asistentii au fost „un dezastru“, mai ales in ceea ce priveste problema ofsaidului.

„Trebuie sa schimbam sistemul de selectie si de pregatire a arbitrilor pentru Cupa Mondiala. La un turneu final al Cupei Mondiale sint prezenti cei mai buni jucatori si cele mai bune echipe. Deci, trebuie sa fie prezenti si cei mai buni arbitri, indiferent de nationalitatea lor. O competitie care este la fel de importanta ca Jocurile Olimpice nu poate fi un teren pentru antrenamente si experiente“, a spus Blatter.

Presedintele FIFA a precizat ca nu mai doreste ca brigazile de-

legate la meciuri sa fie formate din arbitri ce au nationalitati diferite. „O comunicare neadecvata este la originea celor mai multe dintre greselile de arbitraj“, a spus Joseph Blatter. Presedintele FIFA a adaugat ca in arbitraj vor intra si fosti fotbalisti, fara ca acestia sa fie nevoiti sa inceapa aceasta meserie de la esalonul cel mai de jos. Blatter a estimat ca unii arbitri gresesc deoarece „nu simt jocul“.

Blatter a lansat un apel catre arbitrii ramasi la Cupa Mondiala ca, atunci cind au dubii in privinta unei faze, sa se abtina. In ciuda problemelor de arbitraj, FIFA a precizat ca nu va lua in discutie posibilitatea ca arbitrii sa poata urmari pe loc reluarea unei faze pentru a lua o decizie. „Probabil ca, intr-o zi, aceasta problema va fi discutata, dar in situatia actuala nu este un subiect ce va fi dezbatut de FIFA. Arbitrul este cel care conduce un meci. El trebuie sa ia o decizie“, a spus purtatorul de cuvint al forului fotbalistic international.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS