22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPSD si PUR nu au ajuns la o intelegere in privinta semnarii protocolului pentru perioada 2002-2004

PSD si PUR nu au ajuns la o intelegere in privinta semnarii protocolului pentru perioada 2002-2004

PSD si PUR nu au ajuns ieri la o intelegere in privinta semnarii unui nou protocol de colaborare pentru perioada 2002-2004, din cauza divergentelor in privinta solicitarii PUR de infiintare a unui Minister al Resurselor si Energiei, a declarat vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc.

Hrebenciuc a precizat ca PUR doreste infiintarea acestui nou minister care sa preia sarcini de la Ministerul Industriei si Resurselor, iar PSD nu este de acord cu aceasta solicitare. „Am respins aceasta propunere si nu este cazul sa discutam aceste chestiuni care tin de remaniere“, a spus Hrebenciuc.

In privinta solicitarii PUR de infiintare a unui grup parlamentar propriu, Hrebenciuc a aratat ca in proiectul de protocol se stipuleaza ca PSD va sprijini in continuare eforturile PUR de infiintare a acestui grup, in conditiile regulamentului. „Daca vom schimba regulamentul si el va permite, se va infiinta, dar inca nu mi-am pus aceasta problema. O sa vedem, vara este un sfetnic bun“, a adaugat Hrebenciuc.

El a criticat PUR pentru afirmatiile privind fondurile PHARE, aratind ca acestea sint incorecte. Hrebenciuc a spus ca aceste acuze ale PUR afecteaza relatiile Romaniei cu UE. „In momentul in care acestia vad ca doua partide din coalitie discuta despre fonduri PHARE care nu s-au cheltuit, apar suspiciuni“, a aratat Hrebenciuc.

El a adaugat ca ministrul integrarii, Hildegard Puwak, va prezenta, in sedinta de guvern, o informare privind aceste fonduri. Miercuri, presedintele PUR, Dan Voiculescu, a declarat ca lupta surda pentru fonduri nerambursabile dintre Ministerul Dezvoltarii si Prognozei (MDP) si Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii (MIMM) impiedica semnarea protocolului PUR-PSD, acuzind ca pune in pericol fondurile oferite de Uniunea Europeana.

Voiculescu, al carui partid detine portofoliul IMM, a spus ca intre cele doua institutii au aparut paralelisme si exista o lupta surda pentru dirijarea fondurilor nerambursabile, inclusiv cele provenite de la Uniunea Europeana.

Hrebenciuc a mai afirmat ieri ca negocierile cu PUR pentru semnarea protocolului continua, un nou termen fiind fixat pentru ziua de luni, adaugind ca in cazul in care cele doua partide nu vor ajunge la o intelegere, PSD nu va pierde. „Nu poate sa fie o pierdere pentru PSD, vor fi cei 10 parlamentari ai PUR care nu o sa mai fie, vom recupera noi aceasta chestiune, dar ei nu vor mai fi data viitoare in parlament“, a spus Hrebenciuc.

Purtatorul de cuvint al PUR, senatorul Alin Ciocirlie, a declarat ca delegatiile de negociatori ale celor doua partide sint intr-un anumit impas si este necesar ca presedintii PSD si PUR sa intervina cu rol de mediator. El a spus ca problema principala este ca PUR are un minister care se ocupa de IMM si acestuia ii lipsesc in mare masura pirghiile financiare. Alin Ciocirlie a afirmat ca nu este vorba numai de fondurile PHARE, ci si de toate fondurile bugetare. Ciocirlie a aratat ca nu PUR creeaza probleme de imagine, ci deserviciile le fac altii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS