22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNetoiu refuza sa cedeze Universitatea!

Netoiu refuza sa cedeze Universitatea!

Plecat sa preia clubul alb-albastru de la „Comandant“, Nicu Mihailescu a ramas interzis cind a auzit pretul

Gigi Netoiu joaca din nou in forta. Surse credibile sustin ca miercuri noapte el a refuzat oferta facuta de autoritatile din Banie prin intermediul lui Nicu Mihailescu, pretul solicitat de „Comandant“ in schimbul cedarii Universitatii fiind imens. Ca sa va puteti face o idee, se pare ca Netoiu a cerut in jur de un milion de dolari, iar Mihailescu i-ar fi oferit la un moment dat peste 400.000 de dolari, chiar daca pentru acest lucru a fost nevoit sa pluseze cu 150.000 peste suma pentru care avea mandat.

Interesant este ca Gigi Netoiu insista sa ne lase vreo 17-18 jucatori, desi miercuri, la prefectura, cei care s-au intilnit sa preia Universitatea au cazut de acord sa nu opreasca decit patru-cinci fotbalisti (oltenii, de fapt) dintre cei oferiti de „Comandant“. Evident, toata lumea se fereste de jucatori care l-au servit ani de-a rindul pe Gigi Netoiu, desi se zvoneste ca la discutiile de miercuri tocmai prefectul Mondea (care cu citeva ore in urma declarase ca nu-l mai intereseaza povestea…) a sustinut varianta „Comandantului“, dupa ce s-ar fi consultat cu omul sau de incredere, Marian Bondrea!

Din nefericire, raminem la parerea ca implicarea prefectului in eventuala preluare a Universitatii mai mult a incurcat problema. Apoi, ramine un mister ce fel de negocieri a purtat Cornel Mondea cu Gigi Netoiu in biroul secretarului de stat Ion Calin si oricum nu mai intelegem de ce atunci a declarat presei ca Universitatea va ramine cu siguranta in Craiova. Este greu de crezut ca la momentul actual, cineva din Banie va mai reusi sa vorbeasca aceeasi limba cu Gigi Netoiu si nu ar fi exclus ca acesta sa refuze sa ne mai vinda echipa.

In aceasta situatie, la care s-ar ajunge cu „ajutorul“ neprecupetit al unor oameni alesi sa administreze orasul in folosul craiovenilor, nu ne ramin prea multe variante. O idee, poate nu cea mai nimerita, ar fi ca Bania sa lipseasca in acest sezon din primul esalon si sa forteze promovarea Extensivului. Rugat sa comenteze aceasta varianta, Nicu Mihailescu a marturisit ca in ultima instanta ar accepta chiar sa cedeze (gratuit!) procente insemnate de la FC Extensiv autoritatilor locale, daca s-ar dori promovarea cu orice pret a echipei din Parcul „Romanescu“. Totusi, parca doar un sinucigas ar lua decizia sa lipseasca Bania, chiar si pentru un an, de echipa in Divizia A, desi poate ca asa ne-ar mai veni mintea la cap.

Pe de alta parte, la conditiile pe care le impune Gigi Netoiu, cu siguranta ca am iesi mai ieftin daca am cumpara imediat un loc in primul esalon. Mai ales ca Toni Dobos, patronul formatiei AEK Bucuresti, s-a aratat dispus sa-si vinda locul si in prezent este in negocieri (atentie, destul de avansate!) cu FC Bihor, un club sprijinit (corect, insa) si de autoritatile din Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS