13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Craiova Maxima“ a trecut Gilortul in Divizia B

„Craiova Maxima“ a trecut Gilortul in Divizia B

Gilortul Tirgu Carbunesti a promovat fara probleme in Divizia B, desi Minerul Motru s-a dat peste cap sa incurce derularea normala a luptei pentru sefia seriei. Miercuri, in restanta cu Electrica Timisoara, o echipa care s-a zbatut pina in ultima clipa sa faca jocurile celor din Motru, Gilortul a cistigat clar, cu 3-0, terminind pe primul loc, cu doua puncte peste Minerul.

Care a fost secretul finalului in forta reusit de Gilortul? Simplu, pomenindu-se dintr-o data cu adversari necrutatori, „pititi“ prin comisiile FRF, finantatorul Ion Dascalu a decis sa-si racoleze consilieri redutabili, astfel ca Gilortul a beneficiat in ultimele patru-cinci etape de sfaturile componentilor „Craiovei Maxima“ Florin Cioroianu si Nae Tilihoi. Alaturi de ei, la meciul cu Electrica i-am mai zarit pe Sorin Cirtu, Nae Ungureanu, Mircea Irimescu si Nicolae Negrila. De fapt, tocmai de aceea Gilortul a ales sa joace ultimele partide in Valea Rosie (dupa ce i se suspendase propriul teren), Cioroianu fiind cel care a asezat echipa inaintea meciurilor cu miza maxima.

Practic, promovarea s-a decis in etapa a 29-a, atunci cind Gilortul, fara sase titulari, jucatori suspendati prin „grija“ FRF, a batut in meci decisiv pe Minerul Motru. Din pacate pentru cei din Motru, ei si-au dat seama prea tirziu ca in locul unui antrenor care „cunoaste bine seria“, ar fi avut nevoie de unul care sa se priceapa in primul rind la pregatirea propriu-zisa. De altfel, tehnicianul Minerului, Gigi Boruga, a fost si miercuri in Valea Rosie si a plecat negru de suparare la 3-0, vazind ca prietenii de la Electrica nu puteau face fata entuziasmului copiilor de la Gilortul.

Este greu de spus ce sanse va avea micuta echipa din Carbunesti in Divizia B. Lotul are nevoie de intariri, desi in ultimele partide, in lipsa suspendatilor Munteanu, Belu, Aninis, Bujor, Lepadat si Mutiu, juniorii Stanciu, Oancea si, mai ales, Gaman au demonstrat un potential extraordinar.

Golurile reusite cu Electrica au fost si ele lucrate frumos, la toate contribuind fostul junior al Universitatii, Robert Dascalu, campion national cu generatia sa antrenata de Nae Tilihoi. Dascalu a evoluat pe un post inedit, atacant central, desi de la opt ani a jucat numai fundas. El a si antrenat echipa in ultimele luni alaturi de coechipierul sau, Gheorghe Bujor (si el fost junior al Universitatii), iar in Divizia B va deveni probabil presedintele clubului, renuntind la cariera de jucator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS