16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPartidul austriac de extrema dreapta saluta deciziile privind dreptul de azil in Europa

Partidul austriac de extrema dreapta saluta deciziile privind dreptul de azil in Europa

Formatiunea liderului populist Joerg Haider (FPOe), aflata la putere de doi ani in Austria, si-a exprimat satisfactia ieri in legatura cu deciziile luate recent de mai multe tari europene in privinta restringerii dreptului de azil.

„Anglia si Danemarca si-au reformat, de curind, legislatia in materie de acordare de azil, adoptind legi mai aspre“, a declarat presedintele FPOe, vicecancelarul Susanne Riess-Passer, in deschiderea congresului anual al partidului, desfasurat la Wiener-Neustadt sub deviza „Pentru Austria, cu inima si mintea“.

„Cind am inaintat proiectul nostru de contract de integrare, toata Europa ne-a tratat drept rasisti“, a adaugat Riess-Passer, precizind: „Astazi, toata lumea se inspira din el“. „Contractul de integrare“, adoptat in sedinta de guvern de saptamina trecuta, prevede, in primul rind, ca toti imigrantii care provin din tarile care nu sint membre ale Uniunii Europene sa urmeze, partial pe cheltuiala lor, cursuri obligatorii de germana, in caz contrar avind sa li se suspende ajutorul social. Riess-Passer a cerut Republicii Cehe sa abroge decretele Benes, in baza carora autoritatile de la Praga isi justifica deciziile de expulzare a sute de mii de germani sudeti dupa cel de-al doilea razboi mondial.

„Nu putem inchide ochii“, a declarat ea. Autoritatile de la Praga, care urmaresc integrarea in Uniunea Europeana, au afirmat in repetate rinduri ca nu vor abroga aceste decrete.

Dupa ce a prezentat in termeni triumfatori bilantul partidului sau la guvernare, Riess-Passer a promis realizarea unei reforme fiscale in 2003.

„Aceasta reforma va avea in vedere 80 la suta din contribuabili“, a promis Riess-Passer. FPOe, care se straduieste sa demonstreze ca nu mai este un partid protestatar si ca a devenit un partid de guvernamint, o va desemna pe Riess-Passer in fruntea listei pentru viitoarele alegeri legislative, din toamna anului 2003. In cazul in care FPOe va obtine un rezultat mai bun in alegeri decit aliatul sau conservator, i-ar putea propune atunci presedintelui republicii numirea lui Riess-Passer in functia de cancelar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS