16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportO alta fata a Croatiei

O alta fata a Croatiei

Grupa G

Italia – Croatia 1-2

• A marcat: Vieri ’55 / Olici ’73, Rapajici ’76.

Italia: Buffon – Panucci, Nesta (’23, Materazzi), Cannavaro, Maldini – Zambrotta, Tommasi, C. Zanetti, Doni (’78, Inzaghi) – Totti, Vieri. Antrenor: Giovanni Trapattoni.

Croatia: Pletikosa – Simunici, R. Kovaci, Tomas – Sarici, N. Kovaci, Soldo (’62, Vranjes), Jarni – Vugrinec (’58, Olici), Boksici, Rapajici (’79, Simici). Antrenor: Mirko Jozici.

• A arbitrat: G. Poll (Anglia).

Spre deosebire de meciul cu Mexic, pe care Croatia l-a pierdut cu 0-1 in urma unei evolutii dezamagitoare, antrenorul Mirko Jozici a renuntat la batrinii Suker si Prosincki. In aceste conditii, viteza actiunilor ofensive ale croatilor a crescut, iar Vugrinec si Rapaici au irosit in prima repriza doua bune oportunitati de a marca. La rindul lor, italienii, la adapostul celor trei puncte obtinute in primul meci din grupa (2-0 cu Ecuador), au practicat un joc economicos, retragindu-se in aparare si incercind sa-si surprinda adversarii pe contraatac. Spre deosebire de ecuadorieni, croatii nu au cazut in capcana intinsa de Trapattoni si au atacat cu calm fara a se descoperi in defensiva.

Contrar cursului jocului, la zece minute de la inceputul reprizei a doua, Vieri a deschis scorul, reluind de la sase metri o centrare de pe dreapta a lui Doni. Elevii lui Mirko Jozici nu au dezarmat si in minutul 73 au egalat prin Olici, care a fructificat din careul mic o centrare de pe stinga a lui Jarni. Trei minute mai tirziu, Rapaici a adus Croatia in avantaj, inscriind un gol spectaculos cu un sut din cadere, de la 14 metri, care a trimis balonul peste portarul Buffon.

Italienii au atacat cu toate liniile in ultima parte a partidei, dar Totti a sutat in bara dintr-o lovitura libera (’87), iar arbitrul englez Graham Poll a anulat pentru fault in atact golul inscris de Inzaghi in minutul 90.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS