5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCasa Alba a incercat sa includa FBI in Departamentul Securitatii Interne

Casa Alba a incercat sa includa FBI in Departamentul Securitatii Interne

Administratia presedintelui George W. Bush preconiza includerea FBI si a Garzii Nationale in viitorul Departament pentru Securitate Interna, dar a renuntat la aceasta idee din cauza schimbarilor radicale pe care le-ar fi provocat, a anuntat Casa Alba.

Viitorul Departament pentru Securitate Interna, din care vor face parte circa 170.000 de persoane, va administra un buget anual de aproximativ 37 de miliarde de dolari. Din departament vor face parte si aproximativ 44.000 de membri ai Garzii de Coasta, 41.000 de agenti ai serviciilor de securitate in transporturi, 39.500 de ofiteri ai serviciilor de imigratie si 21.700 de ofiteri ai serviciilor vamale.

Secret Service, care asigura protectia presedintelui si a celorlalti membri ai guvernului, va trece, la rindul sau, in subordinea viitorului secretar al noului departament. Statele Unite considera ca aceasta restructurare in domeniul securitatii este cea mai importanta din 1947, cind presedintele Harry Truman a ratificat legea privind securitatea nationala.

„Guvernul federal a analizat care ar fi cea mai buna forma de organizare pentru a putea combate potentialele amenintari“, a declarat purtatorul de cuvint al Casei Albe, Scott Stanzel. In ceea ce priveste FBI, Stanzel a afirmat ca este de dorit ca acesta “sa ramina in subordinea Departamentului Justitiei”.

Autoritatile au aprobat in cele din urma si mentinerea Garzii Nationale in cadrul Departamentului Apararii, chiar daca principala sa misiune se refera la asigurarea securitatii nationale.

In prezent, circa 81.000 de membri ai Garzii Nationale si rezervisti ai armatei au fost reactivati pentru a asigura supravegherea aeroporturilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS