13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStema Doljului- bataia de joc a consilierilor judeteni

Stema Doljului- bataia de joc a consilierilor judeteni

Consilierii judeteni doljeni au dezbatut ieri, mai bine de o ora, care ar putea fi stema judetului, pe care de doi ani se tot chinuiesc sa o stabileasca. Dupa ce anterior au aprobat doua variante de model pe care le-au trimis spre avizare Comisiei Nationale de Heraldica, iar aceasta le-a respins, consilierii au avut surpriza sa primeasca o a treia varianta. Creatia comisiei i-a infuriat atit de tare pe alesii judetului, incit acestia s-au intrecut in comentarii rautacioase, in special la adresa «leului», care, in opinia lor, semana cu o „mita jigarita“. Dupa „bunul“ obicei al locului, dezbaterea s-a transformat intr-o bascalie in toata regula, consilierul Constantin Caminof propunind ca leul sa fie dus la coafor, „ca sa i se aranjeze freza“, iar Nucu Marinescu le-a sugerat bucurestenilor „sa-si puna mita la ei in birou, nu pe documentele oficiale ale Doljului“.

Varianta propusa de comisie reprezenta un leu, o coroana de spice si un peste, iar cele propuse de consilieri reprezentau un leu, o roata dintata si un peste.

Mergind dupa principiul „ce nu-i facut de noi nu e bun“, consilierii n-au tinut cont ca trebuie sa se gindeasca la o alta varianta de stema care sa corespunda din punct de vedere heraldic si s-au grabit doar sa voteze in unanimitate impotriva „caricaturii“ propuse de specialistii de la Bucuresti. Asa ca Doljul a ramas tot fara stema.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS