22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUltima selectie pentru Campionatele Europene si Mondiale

Ultima selectie pentru Campionatele Europene si Mondiale

Municipiul Tirgu Jiu gazduieste, in perioada 31 mai – 2 iunie, o noua editie a Turneului International de lupte libere si greco romane pentru juniori (18 – 20 de ani). Si-au anuntat participarea la editia din acest an a competitiei luptatori din Germania, Italia, Bulgaria, Ungaria, Franta, Iugoslavia, Macedonia, Moldova, Turcia, Polonia, Cehia, Ucraina si Grecia. Organizatorii locali ai intrecerilor, Directia pentru Tineret si Sport Gorj, Clubul Sportiv Pandurii, CSS Tirgu Jiu si Asociatia Judeteana de Box au anuntat ieri, in conferinta de presa, ca Federatia Romana de lupte sprijina organizarea competitiei, devenita de-acum traditionala in Gorj, cu 200 de milioane de lei. Eforturi mari au facut insa si institutiile amintite, dar si sponsorii, in cea mai mare parte fosti luptatori la clubul Pandurii.

Din pacate, aceasta actiune sportiva unica in Romania, dar devenita traditionala la Tirgu Jiu, nu a fost sprijinita si de autoritatile locale, lucru remarcat si de principalul organizator, antrenorul emerit Alexandru Motorga: „Sint dezamagit ca, pina acum, din partea organelor locale nu s-a implicat nimeni in sprijinirea acestui turneu. Asta dovedeste ca, in afara de fotbal, nu le mai place si alt sport.“

Turneul de la Tirgu Jiu va constitui si ultima etapa de selectie a luptatorilor juniori pentru editia din acest an a Campionatelor Europene si Mondiale. Se vor afla in aceste zile la Tirgu Jiu cei mai buni luptatori din tara, dar si toti cei care au fost deja selectionati in lot. Din lotul Romaniei fac parte si doi dintre sportivii clubului Pandurii, care au avut evolutii foarte bune la turneele de selectie organizate pina acum. Antrenorii sportivilor gorjeni isi pun mari sperante in evolutia la aceasta competitie a luptatorilor Madalin Gorjanu si Mihai Serbanica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS