15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Poate plec, poate mai ramin...“

„Poate plec, poate mai ramin…“

In timp ce presa locala de ieri publica planul de reorganizare a clubului de fotbal Universitatea Craiova (proiect coordonat de dr. Dinel Staicu), actionarul unic al clubului, Gigi Netoiu, a precizat ieri, in conferinta de presa ca „nu ma intereseaza Staicu!“ „Comandantul“ a explicat apoi: „El (Staicu – n.r.) n-are 55% din Craiova, asa cum pretinde. N-are legatura cu AS FC Universitatea Craiova, club care are in prezent licenta de functionare. Poate sa aiba si 100%, este problema domnului Staicu, n-are legatura cu clubul actual de fotbal si cu jucatorii. AS FC Universitatea a fost, este si va ramine! N-are nici o legatura cu societatile private, gen societatea despre care face referire domnul Staicu“. Finantatorul Universitatii a precizat ca in evidentele contabile ale clubului nu se regasesc sumele pe care Dinel Staicu – prin intermediul RICH BANK – le-ar fi imprumutat clubului in martie 2000, iar la preluarea actiunilor in vara anului 2000 nu au fost evidentiate in actele legale: „Banii de care vorbeste domnul Staicu nu se regasesc in evidentele contabile ale clubului, iar societatea respectiva, SC FC Universitatea SA Craiova, n-are nici un jucator, nu este afiliata niciunde. Nu sint problemele clubului. Poate ca domnul George Ilinca a dat banii inapoi, poate nu i-a dat, nu ma intereseaza pe mine. Cind am venit eu la club, am achitat atunci, in 2000, 1,4 milioane de dolari datorii facute de vechea conducere (George Ilinca) si am venit cu 21 de jucatori“.

Pe „Comandant“ nu l-a impresionat nici varianta venirii la club a omului de afaceri Dinel Staicu & comp, in baza unei eventuale ordonante prezidentiale, parind ieri foarte sigur pe situatie: „Poate sa faca orice – asa-i in Romania – dar va raspunde, va asigur eu! Nu pot sa-i spun nimic acum domnului Staicu, decit in momentul cind va pune piciorul in acest club. N-are insa cum sa intre legal“. A admis insa, surprinzator, ca in proportie de aproximativ 10% s-ar putea sa ramina in continuare actionar la Universitatea: „Daca ar fi sa ramin, as face-o pentru jucatori. Daca voi pleca, nu pot lua dupa mine fotbalistii cu forta. Ei isi decid viitorul“.

Netoiu a atacat, ca de obicei, oficialitatile locale, precizind ca nu au dat nici un leu pentru echipa: „Tovarasul Bulucea n-a facut nimic. Lui Mondea ii las Electroputere, ca-i place fotbalul. Am investit vreo 3,5 miliarde de lei la Electro, dar i-am trecut la capitolul pierderi“. In final, Netoiu a spus: „Noi pretindem ca avem singe albastru… Singele albastru se tine cu bani multi. Altfel, sintem corcituri!“ In limbaju-i pitoresc cunoscut, „Comandantul“ a nuantat problemele din Banie: „Nici in Afganistan nu e mai rau ca in Craiova. Aici sint satelitii care graviteaza… M-am calit ca om in Craiova in acesti doi ani“.

Despre meciul de miine, Netoiu a dat un pronostic: 1 solist. „Prima de joc a baietilor va fi de 4.000 USD. Aceasta suma n-are legatura cu Dinamo, sint speculatii de presa. De cind sint eu in fotbal, nimeni nu mi-a dat mie sau echipei prime. Universitatea va juca pentru ea“, a spus Netoiu. Conform declaratiilor actionarului Netoiu, acesta n-ar fi fost contactat de nimeni in vederea preluarii actiunilor, iar intentia acelui german de origine romana a fost catalogata astfel: „Din punctul meu de vedere, cred ca nu este nimic viabil, mai mult l-au interesat doi jucatori de la Universitatea“. Desi este cunoscut ca pro Dinamo, Netoiu a mai spus ieri ca ar fi vrut ca Otelul Galati sa cistige campionatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS