22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFranta si Senegal deschid balul

Franta si Senegal deschid balul

Astazi, la Seul, debuteaza editia a 17-a a Campionatului Mondial de fotbal, competitie organizata in premiera in doua tari, Coreea de Sud si Japonia. La startul turneului final se aliniaza 32 de echipe nationale de pe Mapamond, care se vor confrunta pentru a cuceri pretiosul trofeu. Din pacate, reprezentativa noastra lipseste de la „regalul“ fotbalistic de pe tarimurile coreeene si japoneze, tricolorii ratind calificarea, dupa un meci de baraj, cu Croatia.

Festivitatea de deschidere de la Seul, care are ca tema „transmiterea dorintei de pace mondiala si de solidaritate intre oameni“, va incepe la ora 13.00 (ora Romaniei) si va fi transmisa in direct de TVR 1. Ceremonia va beneficia de impunatoare momente coregrafice si se estimeaza ca va fi urmarita de trei miliarde de oameni.

In primul meci al Cupei Mondiale, contind pentru Grupa A, reprezentativa Frantei, campioana mondiala en-titre, va intilni astazi, de la ora 14.30 (in direct la TVR 1), selectionata Senegalului. Aceasta partida se va disputa pe arena „Seul World Cup Stadium“, care are o capacitate de 64.000 de locuri. Selectionata Frantei, chiar daca este lipsita de aportul vedetei Zidane (accidentat) porneste cu prima sansa in acest joc, adversara ei neputind emite pretentii, fiind o debutanta la Cupa Mondiala. De altfel, 87 la suta dintre suporterii francezi considera ca echipa nationala va invinge fara probleme selectionata Senegalului. Meciul de deschidere va fi arbitrat de A. Bujsaim (Emiratele Arabe Unite), A. Al Traifi (Arabia Saudita) si J. Rattalino (Argentina).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS