15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportJarno Trulli va pierde locul patru pe care l-a ocupat la Monaco

Jarno Trulli va pierde locul patru pe care l-a ocupat la Monaco

Pilotul italian al echipei Renault, Jarno Trulli, ar putea fi descalificat din Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, pe care l-a terminat pe locul patru, dupa ce s-a constatat lipsa sigiliului de la cutia care contine partea electronica a monopostului. Deoarece verificarea cutiei respective nu poate fi facuta in Principatul Monaco, aceasta urmeaza sa fie trimisa in Anglia, unde va fi analizata.

Decizia Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) in legatura cu acest caz va fi anuntata astazi. In cazul in care se vor constata neregularitati la cutia care contine sistemul electronic al monopostului Renault, Jarno Trulli va fi descalificat. Pilotul italian si-ar putea pastra punctele obtinute in cursa de duminica, daca FIA va ajunge la concluzia ca nu exista nimic care sa duca la sanctionarea acestuia.

Situatia lui Trulli este similara cu cea a pilotului finlandez Mika Hakkinen, care a cistigat in anul 2000 Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, dupa care, la monopostul acestuia s-a constatat lipsa sigiliului cutiei care contine sistemul electronic. FIA a decis, in acel caz, ca Hakkinen isi poate pastra cele zece puncte obtinute in urma cistigarii cursei, dar echipei McLaren-Mercedes i-au fost retrase punctele pentru victoria finlandezului.

Clasamentul complet al Marelui Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco urmeaza sa fie oficializat numai dupa ce cutia care contine sistemul electronic al monopostului condus de Trulli va fi verificata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS