19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Eu plec si ii las echipa tovarasului Bulucea!“

„Eu plec si ii las echipa tovarasului Bulucea!“

Trezindu-se cu echipa in brate, orasul nu a reactionat in nici un fel

„Plec peste doua saptamini si-i las echipa tovarasului Bulucea!“ – a decretat duminica seara Gigi Netoiu la „Procesul etapei“. Declaratia „Comandantului“ a surprins oarecum pentru ca a fost prima oara cind Netoiu a spus limpede ca pleaca din Banie. Avem insa impresia ca omul cel mai derutat a fost chiar „tovarasul Bulucea“, primarul nostru pomenindu-se ca Gigi Netoiu ii pune dintr-o data echipa in brate. Apoi, cum anticipasem cu citeva luni in urma, „Comandantul“ va pleca in niste conditii dure, impuse exclusiv de el. Pentru ca, tot raspicat, Gigi Netoiu a afirmat ca ne lasa doar locul in divizie si numele Universitatii, jucatorii ii va lua pe toti! Dupa care ii va imparti in patru zari, deja nu mai este treaba noastra.

Practic, la cum pleaca, Gigi Netoiu ne forteaza sa reinfiintam a doua oara Universitatea. Cine va indrazni sa se angajeze pe dificilul drum al reorganizarii Universitatii este greu de spus. Mai ales ca acum este nevoie de oameni cu bani, dar si seriosi in acelasi timp, tipi cu credibilitate in rindul suporterilor. In ultima vreme s-au vehiculat destule variante. Vom incerca sa disecam doar citeva, de fapt pe cele mai credibile. Sa nu uitam insa ca acest sezon e pe sfirsite si pregatirile pentru viitorul campionat bat la usa. Daca nu vom avea in scurt timp certitudini, atunci il vom regreta cu siguranta pe Gigi Netoiu, sa fiti convinsi.

Fratii Mihailescu

Nicu si Eugen Mihailescu sint considerati varianta optima, mai ales pentru ca, fiind patronii Extensivului, detin un fond de jucatori de calitate deloc neglijabila. Apoi, au avut deseori tupeul sa se ia la harta cu influentul Gigi Netoiu, acuzindu-l pentru prestatia sa penibila ca proprietar al Universitatii. Acest lucru i-a costat enorm, fratii sfirsind prin a pierde bani multi din cauza transferului cu cintec al lui Claudiu Niculescu la Dinamo.

Totusi, in ultima perioada, Mihailestii sint singurii craioveni despre care Gigi Netoiu nu a vorbit urit, „Comandantul“ declarind la un moment dat ca din toata Bania ii apreciaza doar pe ei pentru ceea ce au realizat in „Parcul Romanescu.“

In mod sigur, daca Extensivul ar fi reusit sa prinda macar un loc de baraj, altfel ar fi decurs eventualele negocieri dintre Comandant si Mihailesti, mai ales ca Netoiu pare decis sa-si faca o noua echipa in Divizia A si sa o duca la Focsani, in fieful VINCON-ului. Dar, presupunem ca inclusiv „cazul Claudiu Niculescu“, inca nerezolvat, poate constitui un avantaj pentru Mihailesti. Oricum, asteptam in zilele urmatoare ca patronii Extensivului sa-si prezinte pozitia oficiala, nu de alta dar, fiind implicati de ani buni in fotbal, stiu ca viitorul sezon se pregateste inca de acum.

Gica Popescu

Revazind filmul ultimelor zile, am tras concluzia ca pozitia Baciului in ceea ce priveste viitorul Universitatii este voit neclara, poate si din cauza prieteniei care il leaga de Gigi Netoiu. Pina la un punct, aceasta ambiguitate se poate explica si altfel, Gica fiind la aceasta ora presat de o problema mult mai importanta: gasirea unui angajament pentru urmatorul sezon dupa ce a plecat de la Lecce.

Oficial, Popescu a declarat ca deocamdata nu are de gind sa investeasca la Universitatea, dar ca va lua in calcul aceasta varianta dupa ce se va retrage.

Pe de alta parte, parca niciodata Gica Popescu nu a fost atit de interesat de niste banale meciuri de campionat ale Universitatii cum s-a dovedit a fi in ultimele etape, prezenta sa constanta in anturajul echipei sugerind ca Baciul „coace“ ceva.

De exemplu, circula cu insistenta zvonul ca internationalul oltean ar fi tentat sa se implice inca de acum intr-o anumita asociere, trimitindu-si pentru inceput la inaintare luxoasa sa scoala de fotbal de la Hanul Doctorului.

Oricum, craiovenii asteapta optimisti un gest de mare oltean din partea Baciului, fiind convinsi ca, daca Netoiu va lua toti jucatorii de aici, macar produsele „GP“ – Burca, Rada si Verdes – vor fi sfatuite de Gica Popescu sa ramina pe loc asa cum el, respectind proportiile, a facut-o cu ani in urma refuzind sa se transfere la Steaua.

Si altii

S-a demonstrat, mai ales in fotbalul mare de afara, ca varianta optima ar fi ca un club sa fie finantat din mai multe parti, ferindu-l astfel de tipi controversati ca Gigi Netoiu. In situatia actuala din Banie este nevoie insa de o implicare urgenta si serioasa a factorilor de decizie locali care, cel putin pina la aceasta ora, s-au intrecut in gafe. De exemplu, nu stim ce mai asteapta prefectul Cornel Mondea acum cind Gigi Netoiu, bucuresteanul potent care il cam strivise cu personalitatea sa, a anuntat raspicat ca pleaca. Ar fi cazul ca Mondea sa ia decis haturile in miini si sa finalizeze repede o structura cit mai corecta a viitorului club. Evident, inclusiv dusmanul de moarte al lui Netoiu, primarul Vasile Bulucea, trebuie sa renunte la placerea de a se certa permanent cu Comandantul si sa treaca urgent la treaba alaturi de prefect, cautind solutii pentru finantarea clubului.

Probabil ca se vor gasi destui oameni cu bani dispusi sa salveze Universitatea si sa investeasca in club. Asa vor transforma Universitatea intr-o adevarata echipa a orasului, iar suporterii ii vor respecta cu siguranta.

Problema este ca respectivii afaceristi sa inteleaga care este menirea unui investitor. Adica sa controleze la singe contabilitatea, dar sa nu-si bage nasul acolo de unde incepe fotbalul. Pentru acest lucru, Bania ofera destule variante. Astfel, profesionisti ca Sorin Cirtu, Nae Tilihoi, Nae Ungureanu, Florin Cioroianu, Emil Sandoi, Silviu Lung, Gheorghita Geolgau, Ilie Balaci („Printul“ poate oferi inca surprize!) dar si altii nu vor urmari decit binele Universitatii si pentru asta poate garanta orice bun cunoscator al fotbalului craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS