21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistii de la „Carol I“ au cistigat in fata colegilor de la „Buzesti“

Baschetbalistii de la „Carol I“ au cistigat in fata colegilor de la „Buzesti“

De zilele Colegiului National „Carol I“ din Craiova s-au organizat mai multe intreceri sportive pe clase la fotbal, handbal, baschet etc. S-a desfasurat si faza judeteana a campionatului scolar de baschet la clasele V-VI, la care au participat unitatile de invatamint: Liceul „Henri Coanda“, Liceul „Stefan Odobleja“, Colegiul National „Fratii Buzesti“, Scoala nr. 24 „Sfintul Gheorghe“, Colegiul National „Elena Cuza“ si Colegiul National „Carol I“. La fete, finala de baschet s-a jucat intre CN „Elena Cuza“ si CN „Fratii Buzesti“, buzestencele iesind victorioase.

La baieti, finala s-a jucat simbata intre echipele de baschet ale CN „Carol I“ si CN „Fratii Buzesti“. Meciul a fost superb, CN „Carol I“ invingind cu 49-27. De la „Carol I“ s-au remarcat jucatorii: Constantin Puia (zis Costa), Iulian Corneanu (Iuly), Radu Mladen (zis Rata), Vlad Popovici si Cristian Corneanu. Tripleta de aur a acestei echipe (Costa, Iuly si Rata), mai ales in finalul intilnirii, a practicat un joc de exceptie, nelasindu-le adversarilor nici macar cea mai mica speranta. Acesti „micuti“ din clasa a VI-a, avind inaltimea de 1,74 si 1,76 m, purtind la incaltaminte numere cuprinse intre 44 si 46 si cu o conditie fizica de exceptie, au facut spectacol, aducind in memoria celor prezenti imagini din NBA. Cosgheterul acestui meci a fost Radu Mladen. De la CN „Fratii Buzesti“ s-a remarcat doar Bogdan Peteleaza, cosgheterul campionatului, care a fost deceptionat de coechipierii sai ca „nu gindesc in teren“. Meciul a fost arbitrat de V. Persu si C. Munteanu.

Echipa de la CN „Carol I“ a fost pregatita, de citiva ani buni, de profesorul Cristian Corneanu. Campionii au spus dupa meci ca dedica victoria Colegiului National „Carol I“ care luni implineste 176 de ani de existenta. Tot luni, li se vor inmina premiile acordate campionilor, premii provenite din sponsorizarile facute de SC ELPIMAR COM SRL Craiova.

Bravo campionilor, felicitari si „La multi ani“!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS