11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Venim cu sabiile scoase!“

„Venim cu sabiile scoase!“

La meciul de astazi, intrarea pe stadionul „Ion Oblemenco“ va fi libera

Universitatea – Astra

• Stadion „Ion Oblemenco“, simbata, ora 18.00.

• Formatii probabile:

Universitatea: Preda – Stoican, Craciunescu, Baldovin, D. Rednic – Grigorie, Danciu, Alexa, Vigariu (C. Dinu) – Vrajitoarea (Iacob), Barcauan. Antrenor: Fl. Marin.

Astra: Multescu – L. Dobre, N. Constantin, Movila, Lacusta, Negoita – A. Dumitru, Mihart, Craciun – Mihalache, Duna. Antrenor: Gh. Multescu.

• Vor arbitra: M. Lica – Ed. Ungureanu, Fl. Ivan. Rezerva: D. Corcescu.

• Observatori: M.C. Ionescu, Dan Petrescu.

• La tineret: Universitatea – Astra 4-1 (2-1). Au marcat pentru olteni: Bica (2), Nedelica, Silvasan. Universitatea: Tudor – Fl. Mihai, Batineanu, Serban, Curteanu – Stancu, Balaci, Sarpe, Gecaleanu – Silvasan, Bica. Au mai jucat: Nedelica, Popa, Blanaru, Gavrila, Cimpoieru.

Matematic vorbind, cele doua formatii care se intilnesc astazi pe „Ion Oblemenco“ s-ar parea ca sint scapate de grijile retrogradarii, dar orice punct obtinut constituie un avantaj cind se va trage linia finala. Dincolo de miza obisnuita pentru un meci, partida de astazi este importanta pentru gazde – Universitatea avind primele blocate, deoarece nu se afla in graficul asumat – dar si pentru „astrali“. Cu portile deschise, un eventual semiesec sau esec i-ar fi cu siguranta fatal „duetului“ G. Netoiu – Fl. Marin. Evident, intilnirea este deschisa oricarui rezultat, asa incit speculatiile care s-au facut pe seama prieteniei Netoiu-Buduru n-ar trebui reamintite deoarece – conform unui oficial al Universitatii – „sint fara temei“.

Este limpede insa ca misiunea lui Stoican si compania e dificila astazi, din cel putin doua motive. Astra vine in Banie dupa o serie de 11 meciuri (campionat, Cupa) fara infringere, Gigi Multescu fiind in prezent, dupa Olaroiu si Lacatus, in topul tehnicienilor sezonului si pe punctul de a pleca in Turcia (de la vara).

Universitatea are iarasi unele probleme de lot, trei jucatori fiind suspendati (Frasineanu, C. Dobre, Rada), un incert (Grigorie), iar doi jucatori sint nerefacuti complet din punct de vedere al capacitatii de efort (Burca, Danciu). La toate acestea, in Craiova se simt in aer scandalurile, astfel incit Universitatea va juca astazi si sub presiunea pe care o are de suportat pe teren propriu pentru obtinerea victoriei, un posibil „cadou“ antrenorului-manager, Florin Marin, pentru ziua de nastere.

Romeo Pascu, vicepresedintele Astrei, a spus ieri: „Astra n-are inca liniste, deoarece are acasa doua meciuri extrem de dificile, cu FC National, in etapa urmatoare, si cu Steaua, in ultima runda a sezonului. In consecinta, in meciul de la Craiova ne dorim victoria. Cum s-ar spune, venim cu sabiile scoase! N-as dori sa supar pe nimeni, dar se pare ca la Craiova meciurile de acasa sint pentru Universitatea mai grele decit cele din deplasare. Orice echipa isi doreste victoria pe «Ion Oblemenco» si, cum sper ca ati inteles, si Astra“.

Ploiestenii au sosit aseara si s-au cazat la hotelul Jiul. Dascalescu si Petroiesc sint suspendati, iar Ganea si Cristescu, incerti. Nu ar fi exclus ca „astralii“ sa fie insotiti in Banie de patronul Ioan Nicolae, cel care are acum in proprietate Fabrica de Fermentare a Tutunului din Craiova, pe care n-a inspectat-o inca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS