19 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNetoiu l-a batjocorit pe marele Balaci

Netoiu l-a batjocorit pe marele Balaci

• Deranjat de expresiile suburbane folosite de „Comandant“, „Printul“ vrea sa-l dea in judecata pe Gigi Netoiu • Oltenii de la Steaua i-au dat o replica dura actualului actionar de la Universitatea si l-au atentionat sa nu isi mai bata joc de idolul lor: „Sa se ingrijeasca de slugile lui! Balaci este prea mare pentru el“

Gigi Netoiu a tras din nou o palma zdravana pe obrazul Craiovei, ba chiar a si scuipat dupa. Deranjat de un interviu acordat de Ilie Balaci ziarului Libertatea, in care „Printul“ l-a acuzat ca a contribuit la declinul Universitatii, „Comandantul“ a avut o replica dura, lasindu-i cu gura cascata pe cei care cred inca in regulile bunului-simt.

Spicuim din Libertatea de ieri: „Ilie e un betiv notoriu si un alcoolic, statea pina la patru dimineata cu curvele si cu golanii“, „N-are bani nici sa-si ia doua costume, daca are 200.000 de dolari si p-aia ii termina repede“ (apropo, citi bani trebuie sa aiba un roman muncitor, care nu fura, ca sa il bage in seama Gigi Netoiu si, totusi, cit costa un costum daca se vorbeste despre 200.000 de dolari ca despre un mizilic? – n.r.), „E un infantil, nu e sanatos la cap, nici la Divizia B n-are valoare“, „De ce nu spune cum s-a imbatat pina la cinci dimineata la Suceava, in bar, cu presedintele si cu Papura?“, „Nu stie nimic, la Craiova sint 16 olteni din 22 de jucatori“ (curios, din cei 22, „Comandantul“ ii scade pe Preda, Tudor, Bogdan, Dobre, Baldovin, Vochin, Rednic, Barcauan, Alexa, Danciu, C. Dinu, Manta si Silvasan si ii ramin totusi 16 olteni! – n.r.), „Ce tot ii ia apararea lui Piturca? E clar ca nici Piturca n-are valoare, ce sa ne mai ascundem! N-a dat nimeni in el, dar daca n-are valoare, ce sa faca? A luat o echipa campioana si a dus-o pe sase, asta-i valoarea lui!“ (printre altele, Ilie il apreciaza pe Piturca pentru ca, oltean fiind, a incercat sa-i aduca la Steaua pe toti craiovenii dati afara de Netoiu si de predecesorul sau, George Ilinca. Apoi, Piturca nu a luat-o pe Steaua campioana, ci el a cistigat acel titlu cu echipa din Ghencea.

Supus acestui tir cu munitie interzisa, Ilie Balaci a reactionat si el, dar parca nu a sarit calul ca adversarul sau: „Cu betiile si curvele nu este nimic adevarat. Eu nu traiesc in concubinaj cu nimeni, sint insurat legal“, „N-am baut cu el niciodata si cine ma cunoaste stie ca nu ma imbat deloc, nicaieri“, „M-ar deranja asemenea pareri daca ar veni din partea unor oameni de fotbal, nu din partea lui Netoiu. Scapatul din Poiana Mare uita ca, nu demult, statea la stilpul 29 si dadea de sase cind venea Ceausescu“, „S-ar putea sa dea socoteala in instanta pentru ce-a zis despre mine. Oricum, ne mai intilnim noi“.

Cam acestea sint datele unui razboi care le-a provocat sila oltenilor, oamenii neintelegind cum cineva a fost in stare sa batjocoreasca un mit nu numai al acestei regiuni, ci al intregii tari. Mai mult, foarte afectati au fost oltenii de la Steaua – Piturca, Boldici, Trica, T. Lung, Cristescu, Mitrita, M. Radoi, Raducanu -, primii doi fiind colegi cu Ilie pe terenul de joc, ceilalti crescind si venind la fotbal cu gindul ca vor ajunge si ei odata ca idolul lor, Balaci. Prin urmare, baietii aflati acum sub comanda lui Victor Piturca, plecati in Capitala pentru simplul motiv ca au fost goniti din Banie, au replicat in corpore: „Domnul Gigi Netoiu s-a facut inca o data de rusine. A acaparat Universitatea prin metode discutabile si imediat a inceput sa-si bata joc de marii fotbalisti ai Baniei, fosti sau actuali. «Derapajele» sale permanente au culminat acum cu acuzatiile grave pe care i le aduce lui Ilie Balaci, jucatorul care a incintat o lume intreaga si care a fost cel mai valoros fotbalist al Romaniei din toate timpurile. Culmea este ca domnul Netoiu este tot oltean, sau a fost pina i s-au schimbat «rotitele» cu ani in urma… Din punctul nostru de vedere, vorbind la general, cine il face betiv pe marele Ilie Balaci este cel putin nerusinat. Din pacate, traim in Romania. Intr-o lume civilizata, tipii care batjocoresc valorile recunoscute ale propriei tari sint trimisi direct la ospiciu. Revenind la problema noastra: intrebati-i pe Antognoni, Gentile, Giresse, Tigana si pe multi altii de Ilie Balaci. Toti il stiu si vorbesc despre el cu respect. A fost un fotbalist urias si este un om cu familie respectabila. Am amintit toate aceste lucruri pentru ca sintem curiosi din ce puncte de vedere se poate compara Gigi Netoiu cu omul deosebit care este Ilie Balaci“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS