15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Ce s-a intimplat la Severin a fost un circ, iar noi nu dorim sa facem circ aici“

„Ce s-a intimplat la Severin a fost un circ, iar noi nu dorim sa facem circ aici“

Pentru a doua oara in aceasta editie de campionat, conducerea Divizionarei C Gilortul Tirgu Carbunesti a luat masuri dure impotriva antrenorilor si a jucatorilor pentru pierderea unui meci. Cei doi antrenori, Mihail Marian si Jean Baraga, au fost demisi, iar jucatorul Velea suspendat dupa ce Gilortul a pierdut jocul din etapa trecuta cu Severnav Drobeta Turnu Severin.
O situatie asemanatoare a mai existat la Carbunesti in tur, dupa meciul cu Minerul Moldova Noua, despre care primarul din Carbunesti, Cristian Toader Pasti, care este si presedinte de onoare al echipei, a spus la momentul respectiv ca nu s-a jucat corect. Dupa ce conducerea a luat aceste masuri dure, am incercat sa aflam care este parerea primarului Toader Pasti si ce se va intimpla in continuare la Gilortul.

– Este pentru a doua oara in aceasta editie de campionat cind echipa dumneavoastra ramine fara antrenor. De ce s-a ajuns la aceasta situatie?

– Poate ca noua ne este mai bine fara antrenor, pentru ca atunci cind Gilortul s-a mai confruntat cu o situatie asemanatoare, in tur, noi am reusit sa ajungem pe primul loc in clasament. S-a ajuns aici pentru ca am adus antrenor cu nume si iata ca echipa nu a mai jucat de aceasta data. Dar pentru infringerea de la Severnav nu sint de vina numai antrenorii, ci si jucatorii. Eu am fost la acest meci si i-am urmarit pe fotbalisti cu o zi inainte. Nu isi faceau probleme cu privire la meci, s-au plimbat, s-au odihnit si in teren

n-au jucat nimic. De altfel, m-am convins acum ca unii dintre jucatorii mei cistiga mult mai bine decit nivelul la care joaca. Am stat de vorba cu sponsorii nostri, iar acestia au ajuns si ei la concluzia ca echipa nu mai joaca nimic si impreuna am hotarit ca trebuie sa luam masuri. I-am demis pe cei doi antrenori si l-am suspendat pe jucatorul Velea, dar nu ne vom opri aici pentru ca mai avem in vedere si alte suspendari. N-am vazut la acest joc cu Severnav nici macar o minima daruire in joc, de fapt nu au jucat deloc in acest meci. Sa nu credeti ca le-am cerut sa cistige cu orice pret fiecare meci, dar daca pierd macar sa piarda curat!

– Cine se va ocupa de acum inainte de pregatirea echipei. Vizati un antrenor anume sau vor ramine la conducerea tehnica tot jucatorii care au facut acest lucru si in tur?

– Nu vom mai aduce un alt antrenor, cel putin pina la incheierea campionatului. De antrenamente se vor ocupa capitanul echipei, Gheorghe Bujor, si cu un alt jucator, Robert Dascalu. Iar de antrenori de duzina nu mai avem nevoie aici. Poate in vara vom cauta un antrenor tinar, care doreste sa munceasca si sa se afirme alaturi de echipa noastra. Oricum, cu smecherasi si panglicari nu mai continuam. Pentru ca tot ceea ce s-a intimplat la Severin a fost un circ, iar noi nu dorim sa facem circ aici.

– Mai sint de jucat inca sase etape din campionat si Gilortul este pe locul doi in clasament. Ramine in continuare promovarea obiectivul echipei de fotbal din Carbunesti?

– Niciodata promovarea nu a fost pentru noi un obiectiv principal, ci doar o clasare in primele locuri in serie. Dar daca Gilortul – o echipa modesta cu conditii materiale nu foarte bune – reuseste sa promoveze in Divizia B este pentru noi o minune. Si chiar daca nu vom promova, dar vom reusi sa ne clasam pe primele locuri in serie vom fi multumiti. Acest lucru va spune insa multe despre nivelul acestei serii a Diviziei C, nivel care este submediocru daca a ajuns Gilortul sa fie echipa care se lupta pentru primul loc. Oricum, noi vom juca fiecare meci pina la incheierea campionatului si ne vom apara corect sansele.

– Pentru ca tot vorbeati de conditiile materiale ale echipei dumneavoastra, cum ramine cu instalatia de nocturna pe care sponsorii intentioneaza sa o aduca la Carbunesti?

– Pai jucatorii mei au aratat ca nu vad mingea nici ziua. Va dati seama ce se va intimpla noaptea. Deocamdata, sa demonstreze ei ca pot sa joace corect si sa asteptam incheierea campionatului. Dupa aceea vom mai vedea daca merita sa aiba si instalatie de nocturna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS