11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Peste 200 de profesori vor ramine fara slujbe

Restructurarea sistemului de invatamint preuniversitar din Gorj va afecta peste 200 de profesori, care vor fi nevoiti sa isi caute alte slujbe. Nicolae Mergea, seful Inspectoratului Scolar Gorj, a spus ca se vor face reduceri de personal de la palatele copiilor, la Liceul Sportiv din Tirgu Jiu, la clasele unde nu se inregistreaza performante, precum si la scolile unde exista multi suplinitori. Vasile Mija, liderul de sindicat al profesorilor gorjeni, a precizat: „Dupa calculele noastre vor fi afectati 222 de profesori. Unii dintre acestia vor fi scosi la pensie. Oricum, s-a mai facut o reducere de personal la inceputul anului, iar cea de-a doua este prevazuta pentru 1 septembrie 2002, lucru care contravine contractului colectiv de munca. Vom intra la negocieri pentru a discuta aceasta restringere de posturi“. De asemenea, din cauza restringerii numarului de clase, aproximativ 800 de elevi de clasa a VIII-a va trebui ca, dupa admiterea in liceu, sa ramina acasa.

(E.M.)

Pensionarii din Mehedinti si-au propus sa salveze FC Drobeta

Sindicatul pensionarilor din Mehedinti a propus, la sfirsitul lunii aprilie, Prefecturii Mehedinti si Primariei Drobeta Turnu Severin implicarea factorilor locali si nu numai in salvarea echipei de fotbal FC Drobeta, retrasa in prezent din campionat. Potrivit presedintelui Sindicatului pensionarilor – filiala Mehedinti, Romulus Predescu, principalele masuri vizeaza gasirea unor resurse financiare pentru readucerea si mentinerea echipei in campionat, precum si atragerea de firme private care sa poata sustine activitatea sportiva din judetul Mehedinti.

(F.L.)

Un satean din Maglavit s-a sinucis pentru ca nu-i ajungeau banii

Marin Toader, de 52 de ani, din Maglavit, si-a pus capat zilelor in dimineata de miercuri, 8 mai, pentru ca nu a mai putut suporta greutatile materiale ale familiei. El a fost descoperit de Maria, sotia sa, atirnind de o grinda a casei. „In ultimul timp, Marin Toader a spus de mai multe ori familiei ca o sa se sinucida pentru ca nu mai ajung banii. Dar pina ieri (miercuri – n.r.) nu si-a pus in aplicare intentiile. A asteptat pina cind sotia sa a plecat la piata si apoi s-a spinzurat“, a precizat plt. maj. Ion Schiligiu, seful Postului de Politie Maglavit.

(R.G.)

A murit incercind sa-si salveze iedul

Un slatinean a murit zilele trecute intr-un accident stupid, in timp ce incerca sa-si salveze un ied care cazuse intr-o fintina. Dumitru Marineata, de 55 de ani, din Slatina, era pe 8 mai cu caprele la pasunat pe izlazul din satul Arcesti – Olt. La un moment dat, un ied a cazut intr-o fintina. Vrind sa-l salveze, Dumitru Marineata s-a dezechilibrat si a cazut in fintina, decedind. Politistii au dispus efectuarea necropsiei, in vederea stabilirii cauzei mortii.

(M.M.)

Tilharit de un coleg de scoala

Doua persoane ramase initial necunoscute l-au deposedat, pe 8 mai, pe B.M., de 12 ani, elev la Scoala generala din Orsova, de suma de 140.000 de lei. In urma cercetarilor efectuate de catre politistii din Orsova, autorii au fost identificati. Acestia sint doi elevi ai aceleiasi scoli, cu virsta de 14, respectiv 12 ani.

(D.L.)

Hot prins in flagrant

Un rom din cartierul Obreja din Tirgu Jiu a fost prins in flagrant in timp ce fura dintr-o masina, plasata intentionat de politisti in centrul orasului, in scopul de a-l prinde. In noaptea de 8 spre 9 mai, Florin Baldovin, de 25 de ani, a cazut in plasa intinsa de politie, spargind autoturismul Mercedes Transporter cu numarul de inmatriculare GJ-11-NMS, de unde a sustras un telefon mobil si suma de 28.500.000 de lei. Florin Baldovin va fi prezentat Parchetului Tirgu Jiu cu propunerea de arestare preventiva pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

(E.M.)

Tirg National de Turism

Judetul Mehedinti a fost prezent la Tirgul National de Turism, organizat zilele trecute la Bucuresti, cu standuri de promovare a zonelor turistice. Standul, amenajat de Camera de Comert Industrie si Agricultura Mehedinti in colaborare cu consiliul judetean si cu Prefectura Mehedinti, a scos in evidenta bogatia turistica a zonei. Tirgul a fost vizitat de un numar foarte mare de firme si oameni de afaceri interesati de potentialul turistic al Romaniei. Singurele judete care au avut un stand propriu au fost Mehedinti si Caras-Severin.

(D.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS