13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPretentii exagerate

Pretentii exagerate

Meciul a fost de slab nivel tehnic, spectatorii plictisindu-se
in tribune • Elevii „antrenorului“ Vasile Silaghi au jucat haotic, la intimplare, dovedind ca nu au nici o idee tactica • Oltenii au solicitat in minutul 79 un penalti, la interventia lui Luca asupra lui Malaele

Extensiv – UTA 0-0

• Stadion „Extensiv Parc“, spectatori: 3.500.

Extensiv: Stoianov 5 – Mieila 5; Cotora 5; Ciuca 4,5 – Ghindeanu 5; Laczko 5; Neagoe 5 (’40, Vancea 5); Badea 5; Panc 5 (’76, Murgan) – Malaele 5; Musat 5 (’65, D. Radoi 5). Antrenor: V. Silaghi.

UTA: Hutan 5 – Panin 5; Zaha 5; Luca 5; Panaitescu 5 – Drida 5 (’66, Buhus 5); Marginean 5; Todea 5; Pit 5 (’55, Fritea 5) – Ciubancan 5 (’80, Ianu); Miculescu 5. Antrenor: I. Popa.

• Au arbitrat: A. Helesteanu 7 – E. Pirvulescu 7, M. Deaconu 7. Observator: N. Grigorescu.

• Avertismente: Laczko, Panc, Ciuca / Todea, Panin, Luca, Drida, Buhus.

Garantat, microbistii care au ales in Vinerea Mare sa faca altceva decit sa asiste la meciul dintre Extensiv si UTA au fost mai cistigati decit spectatorii veniti la arena din Parcul „Romanescu“. O veche zicala spune ca la pomul laudat sa nu te duci cu sacul! Asa s-a intimplat si cu aceasta partida care se anunta ca fiind derbiul etapei, insa a semanat mai mult cu un joc in care se intilneau doua formatii din subsolul clasamentului Diviziei C. Desi se confruntau doua echipe situate pe podium, meciul a fost plictisitor, executiile tehnice fiind raritati pe gazonul din parc. Daca la UTA scopul scuza mijloacele – a venit sa nu piarda in Banie -, in tabara noastra a fost jale. Baietii lui Vasile Silaghi au jucat haotic, cu pase la intimplare, iar putinele actiuni ofensive se destramau undeva in apropierea careului advers. Nu am sesizat nici o idee tactica in jocul oltenilor, fotbalistii Extensivului fiind deficitari la toate capitolele. Craiovenilor le-a fost probabil teama de adversari – le-or fi tremurat chilotii de frica? – altfel nu se explica evolutia palida si stearsa din confruntarea cu UTA.

Rezultatul final este o consecinta fireasca a faptului ca Extensiv este antrenata de… un preparator fizic. Un antrenor istet ar fi stiut sa-si monteze jucatorii la un astfel de meci cu miza. Silaghi insa, un tip moale de altfel, nu s-a agitat mai deloc pe banca, singurul care si-a mai certat jucatorii fiind secundul George Bita.

In minutul 79, oltenii au solicitat penalti, la interventia lui Luca asupra lui Malaele, insa arbitrul a lasat jocul sa continue. A fost una dintre putinele faze care a mai trezit spectatorii din plictiseala.

Concluzia acestui meci a tras-o un spectator, la putine minute dupa ultimul fluier al arbitrului Helesteanu: „Dupa cum au jucat cele doua echipe, impresia generala este ca nici una nu merita sa promoveze“. UTA reuseste astfel sa plece cu un punct cistigat pe bune din Banie, intr-un duel direct cu una dintre contracandidatele la promovare, pe care au acuzat-o recent ca s-a impus in meciul de la Cluj fara sa se forteze prea mult.

Suporterii aradeni s-au luat de Netoiu

Formatia aradeana a fost incurajata de aproximativ 60 de suporteri, care si-au inceput „recitalul“ scandind „Stiinta Craiova / Un salut de la UTA!“. Fanii aradeni nu au uitat ca, in urma cu citiva ani, echipa lor a pierdut promovarea in Divizia A dupa meciul de baraj sustinut in compania formatiei Rocar, patronata in acea perioada de Gigi Netoiu. Acel meci a fost unul cu cintec, aradenii sustinind ca au fost defavorizati de arbitraj. Ca atare, fanii ardeleni au scandat minute in sir impotriva actualului actionar de la Universitatea: „Netoiu, du-te la javre!“, „Netoiu nu uita / Craiova nu-i casa ta!“, „Netoiu, pleaca din Banie!“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS