16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Taranii“ de la LPS Tirgu Jiu au cistigat Cupa Liceelor

„Taranii“ de la LPS Tirgu Jiu au cistigat Cupa Liceelor

• Echipa Liceului Sportiv a fost intimpinata de presa si de oficialitati la ora zece seara in Piata Prefecturii • Fotbalistii de la LPS l-au lasat pe primarul Florin Circiumaru fara invitati la ziua onomastica, acestia venind in piata sa-i vada pe campioni • Oficialitatile locale i-au invitat pe campioni in saloanele hotelului Parc, unde i-au anuntat ca vor fi premiati fiecare cu cite cinci milioane de lei

Echipa de fotbal a Liceului cu Program Sportiv din Tirgu Jiu a reusit saptamina trecuta sa cistige prima editie a Cupei Liceelor la fotbal in sala. Competitia s-a desfasurat la Alexandria si a reunit opt din cele mai bune echipe de gen din Romania, cistigatoare ale fazelor de zona. Dupa ce au disputat o finala olteana cu colegii de la Liceul nr. 2 din Craiova, elevii de la LPS Tirgu Jiu s-au intors acasa vineri seara cu prestigiosul trofeu acordat de Federatia Romana de Fotbal.

„Fitosii“ din Bucuresti

Dupa ce au obtinut trei victorii din trei meciuri sustinute in grupe, fotbalistii pregatiti de antrenorii Ion Savulea si Cornel Ticveanu au invins in semifinale echipa Liceului de Material Rulant din Bucuresti, cu scorul de 3-2. Acestia s-au aratat desul de aroganti inaintea semifinalei catalogindu-i pe tirgujieni drept „tarani“ pentru ca nu aveau echipament sportiv si adidasi de doua milioane de lei. Bucurestenii erau incaltati cu pantofi speciali pentru fotbal in sala, iar gorjenii cu tenisi chinezesti. Lucru remarcat si de comentatorii meciurilor care au sesizat acest lucru, dar si faptul ca „fotbalistii de la LPS Tirgu Jiu le au in schimb cu mingea.“ Desi nimeni nu se astepta, finala s-a disputat intre oltenii din Tirgu Jiu si cei din Craiova. Dupa un meci pe care l-au dominat, elevii de la LPS au trecut de adversarii lor cu un scor categoric, 6-2. Astfel, fotbalistii tirgujieni au intrat in posesia prestigiosului trofeu pe care il pot pastra pina la editia de anul viitor a Cupei Liceelor. Pe linga diplomele si trofeele pe care le-au inminat Gheorghe Hagi si Mircea Sandu, gorjenii s-au intors acasa si cu un premiu acordat golgheterului echipei gorjene, Ion A. Ioani.

„Sintem mindri de ei!“

Desi s-au intors la Tirgu Jiu destul de tirziu, sportivii au fost asteptati in Piata Prefecturii din centrul orasului de familii, prieteni, colegi, reprezentanti ai presei locale si oficialitati. Parerea generala a celor care i-au asteptat in piata mai bine de o jumatate de ora a fost ca acesti copii au realizat o performanta unica pentru judet. „Ne-au facut sa fim mindri de ei si sa fim mindri ca sintem gorjeni“, au spus oficialii in discursurile care au urmat la hotel Parc, acolo unde campionii au fost invitati pentru a sarbatorii evenimentul. Cu aceasta ocazie, primarul Florin Circiumaru i-a anuntat pe fotbalisti si antrenori ca vor primi fiecare cite cinci milioane de lei ca premiu din partea Consiliului Local si al Consiliului Judetean Gorj.

Sa mai precizam ca toti oficialii veniti in Piata Prefecturii erau la acea ora la sarbatorirea zilei onomastice a primarului Florin Circiumaru. Sarbatoritul a ramas o vreme fara invitati, acestia iesind in piata pentru a-i intimpina pe sportivi. Atit prefectul Toni Mihail Grebla, cit si presedintele consiliului judetean, Nicolae Mischie, au tinut sa-i felicite personal pe campioni, promitindu-le pe viitor mai mult sprijin pentru activitatile sportive ale liceului. „Pina acum v-am cam neglijat, dar acum ati demonstrat ca aveti valoare. Va trebui ca de acum inainte sa va acordam mai mult sprijin“, a spus Nicolae Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS