22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu si Bölöni fac cinste fotbalului romanesc

Lucescu si Bölöni fac cinste fotbalului romanesc

Echipa pregatita de Mircea Lucescu, Galatasaray Istanbul, si cea antrenata de Ladislau Bölöni, Sporting Lisabona, au cucerit duminica titlurile de campioni ai Turciei, respectiv Portugaliei. Sa remarcam ca la fiecare dintre cele doua echipe activeaza, pe linga cei doi antrenori, si jucatorii romani Radu Niculescu (Galatasaray) si Marius Niculae (Sporting).

Radu Niculescu a inscris un gol

Galatasaray a invins duminica, in deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), formatia Kocaelispor, intr-o partida din etapa a 33-a, penultima a primei divizii turce. Golurile au fost inscrise de Hasan Sas (’45) si de Radu Niculescu (’90). In minutul 70, Radu Niculescu a obtinut un penalti, care a fost insa ratat de Arif Erdem. Echipa lui Mircea Lucescu se afla pe primul loc in clasamentul campionatului turc, cu 75 de puncte, fiind urmata de Fenerbahce, cu 72 de puncte si de Besiktas, cu 62 de puncte. Cu o etapa inainte de terminarea campionatului Turciei, Galatasaray este deja campioana deoarece criteriul de departajare in cazul unei egalitati de puncte il constituie meciurile directe, iar „Cim-bom“ a inregistrat, in partidele cu Fenerbahce, o victorie pe teren propriu, cu scorul de 2-0, si o infringere, cu scorul de 0-1, in deplasare.

Sporting a beneficiat de infringerea Boavistei

In Portugalia, Sporting, care a terminat la egalitate, scor 2-2, partida disputata simbata, in deplasare, cu Vitoria Setubal, a beneficiat de infringerea suferita de principala contracandidata la titlu, Boavista Porto, care a pierdut, cu scorul de 1-2, meciul cu Benfica de la Lisabona. Cu o etapa inainte de final, Sporting are 72 de puncte, cu cinci mai multe decit Boavista, si nu mai poate pierde titlul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS