10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri diverse

Zece ani in scaunul de consilier judetean

Consiliul Judetean Dolj, la zece ani de existenta, si-a premiat cei mai longevivi consilieri. Cei cinci, Tudor Radulescu, Nicolae Marinescu, Tudor Mandruleanu, Ion Firoiu si Andrei Bondari, ocupa de zece ani scaunul de consilier judetean, fiind alesi in urma votului democratic exprimat de electorat. Sarbatoritii au primit o diploma onorifica, o cupa de sampanie, un pateu in loc de piscot si urarile „sincere“ ale colegilor de „inca un mandat“.

(N.E.)

Istoria judetului Mehedinti, prezenta la Romexpo

Judetul Mehedinti este prezent, in perioada 25-28 aprilie, la Tirgul National de Turism, organizat de Romexpo Bucuresti si de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, in cadrul programului „Judetele Romaniei se prezinta“. In cadrul standului, cu o suprafata de 39 de metri patrati, sint expuse elemente din istoria judetului (imagini, costume populare, obiecte de artizanat), din localitatile Baia de Arama, Izverna, Svinita, Sisesti. Tot la standul judetului Mehedinti este prezentata si o colectie de vinuri din localitatile Vinju Mare, Stirmina, Dealul Viilor si Corcova.

(F.L.)

Un miliard pentru cele mai harnice localitati

Un miliard de lei din bugetul Consiliului Judetean Dolj, se va duce pentru premierea celor mai harnice comune din Dolj care vor participa la concursul „Gospodarirea si infrumusetarea localitatilor“. Consiliul local care se va dovedi a fi fruntas la curatenie si va trece la a colecta si depozita deseurile menajere si, de ce nu, si animale, in mod organizat, cel care va avea drumurile cu cele mai putine gropi si inventarul complet la placutele indicatoare va primi o jumatate de miliard de lei. Locurile doi si trei vor fi premiate cu 300 respectiv 200 de milioane de lei.

(N.E.)

Se vizeaza permisele de portarma

Titularii autorizatiilor pentru detinerea si folosirea armelor vor putea obtine viza la centrele din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj (IJP) si la politiile din Calafat, Bailesti, Segarcea si Filiasi, in perioada 1 mai – 30 august. Pentru a-si prelungi permisele de portarma, posesorii armelor si reprezentantii acestora trebuie sa prezinte autorizatia de detinere, armele si munitiile inscrise in autorizatie, registrul de evidenta armament si ordinul de serviciu pentru fiecare persoana autorizata. Planificarea cu datele, orele si locul unde se executa viza va fi afisata la fiecare centru. Cei care doresc relatii suplimentare se pot adresa Biroului arme, explozivi si substante toxice din cadrul IJP Dolj la numarul de telefon 15.20.24. Persoanele care detin armament, dar nu se prezinta pentru prelungirea autorizatiilor pot primi intre 400 de mii de lei si 2,4 milioane de lei amenda.

(R.G.)

Biciclist lovit de autobuz

Un tinar a fost ranit ieri intr-un accident stupid. Sabin Rac, de 31 de ani, din Livezi, judetul Dolj se ducea cu bicicleta la munca in sat cu ziua. Cind a luat curba sa intre la angajator in curte nu s-a asigurat si a fost lovit de autobuzul de Tuglui, plin cu calatori. Soferul autobuzului care abia plecase din statie, incercind sa evite biciclistul, a intrat in santul de pe marginea drumului, unde era stationat un autocamion. Sabin Rac a suferit un traumatism cranio-cerebral in urma impactului. Pasagerii autobuzului nu au fost raniti, dar autovehiculul a suferit grave avarii.

(M.N.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS