22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUn careu care putea fi de asi

Un careu care putea fi de asi

Divortul dintre FC Extensiv si Sorin Cirtu era previzibil. De altfel, Cirtu i-a sfatuit de mai multa vreme pe fratii Mihailescu sa-si caute antrenor, simtind ca atmosfera de la echipa ii era oarecum potrivnica. Este dificil de ghicit ce s-a intimplat peste noapte la Extensiv, dar, la un moment dat, Cirtu a acceptat sa marturiseasca doar atit: „Este o diferenta imensa intre tur si retur. Il regret enorm pe Silvian Cristescu, un jucator extraordinar si un om exceptional. Era un adevarat lider al echipei si, mai ales in momentele dificile, stia pe ce pedala sa apese. In retur, din pacate, n-am reusit sa gasesc un alt lider de talia lui Cristi. Este unul dintre motivele pentru care anumite relatii s-au deteriorat“.

Cum spuneam, Cirtu era decis sa plece. Multi credeau ca o va face in vara, dar iata ca s-a intimplat mai devreme. Totusi, varianta oficiala, aceea cu demisia, nu ne-a convins. „Miriitul“ nervos al Mercedesului cu care Sorin Cirtu a parasit in tromba stadionul dupa partida cu Minaur Zlatna ne-a facut sa ne gindim daca nu cumva s-a produs ceva intre demisie si demitere… Oricum, acest lucru are mai putina importanta!

In cele citeva ore care s-au scurs pina la oficializarea noii conduceri tehnice s-au vinturat mai multe variante. Cea mai fericita, din punctul nostru de vedere, era ca George Bita sa colaboreze cu cuplul Pavel Badea – Eugen Neagoe, unul dintre cei doi veterani ai echipei urmind sa preia postul de principal. Apoi, crezind ca patronii Extensivului vor tine la imaginea destul de buna pe care o au in fotbalul craiovean, am presupus ca divizionara noastra B va beneficia, indiferent de nume, de o conducere tehnica exclusiv olteana. Pentru ca eram deja satui de mercenarii care se perinda pe la Universitatea.

Din pacate, am avut parte de o surpriza neplacuta. A fost adus Vasile Silaghi, un tip recunoscut doar pentru metodele ciudate pe care le foloseste in pregatirea fizica a fotbalistilor. Trecind peste faptul ca este protejatul fostului presedinte Ionel Danciulescu (plecat in iarna de la Extensiv, dupa ce avusese unele neintelegeri cu Cirtu), ne-am interesat repede unde l-au „dibuit“ oltenii pe Silaghi. Ei bine, pina alaltaieri a fost antrenorul divizionarei C Flacara Moreni, echipa situata pe un modest loc sase in seria a doua. Astfel, alaturi de celelalte nelamuriri, s-a mai adunat una: ce rost avea ca o echipa situata pe pozitia a treia in Divizia B sa-si aduca un antrenor de pe locul sase in esalonul al treilea? Mai ales ca Silaghi venea pe locul ocupat succesiv de tehnicieni de calibru, ca Marian Bondrea, Grigore Sichitiu si Sorin Cirtu. Nu ne ramine decit sa speram ca gluma va dura doar pina – ca sa dam doar un exemplu la intimplare – isi va mobila omul sufrageria vilei cu etajele botezate in gluma dupa echipele la care a activat ca preparator fizic. Dupa care ar fi de dorit ca Extensivul sa revina cu picioarele pe pamintul din propria ograda, acolo unde exista deja citeva variante potrivite. Si, ca sa incheiem: punem pariu ca numirea lui Silaghi l-a amuzat simbata seara inclusiv pe Sorin Cirtu, salvindu-i astfel ziua inceputa prost fostului antrenor?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS