14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Si parlamentarii de Dolj ar trebui sa se implice in finalizarea Polivalentei!“

„Si parlamentarii de Dolj ar trebui sa se implice in finalizarea Polivalentei!“

Secretarul de stat al MTS, Nicolae Marasescu, a efectuat zilele trecute o vizita in Craiova, principalul motiv fiind acela al unei analize la fata locului a lucrarilor de la obiectivul de investitii cel mai important al MTS, Sala Polivalenta din Craiova. Nicu Braun (director adjunct DTS Dolj) a precizat: „Domnul ministru adjunct a plecat placut surprins de tot ceea ce a vizitat in Banie. La Polivalenta totul decurge OK, existind in prezent o colaborare benefica din partea celor implicati direct in derularea corespunzatoare a investitiei: titular (MTS), beneficiar (DTS), antreprenor general (COREMI)“. Pentru a afla si parerea avizata a conducerii MTS, i-am solicitat un interviu domnului Nicolae Marasescu.

– Ati fost recent pe santierul Polivalentei. Sinteti multumit de ritmul lucrarilor?

– Se lucreaza! MTS a finantat in fiecare luna lucrarile executate. In aceasta luna, de exemplu, am virat cinci miliarde de lei. Ritmul lucrarilor? Tot timpul mi-am dorit – si doresc si acum – sa se lucreze cu o alta intensitate, adica mai repede, mai mult. Sint insa probleme care nu depind numai de MTS, ci de alti factori, cum ar fi posibilitatile tehnice ale antreprenorului general si al subantreprenorilor.

– Inteleg ca din punct de vedere financiar nu vor fi probleme?

– Pai de ce intrebi asa? Pina acum nu le-am dat bani? MTS-ul nu are nici o datorie, iar pe aprilie, repet, le-am virat o suma importanta, cinci miliarde de lei.

– Am intrebat „asa“ deoarece in anul trecut o alta suma a fost promisa de MTS antreprenorului, si, in cele din urma, alta a ajuns in cont. Altul ar fi fost atunci stadiul lucrarilor.

– Acum, trebuie sa reamintesc ca la MTS nu exista un sac fara fund! Alocam atit cit putem deoarece banii ne sint alocati de guvern, sint ai contribuabililor. Facem ce putem, intelegeti! Deputatii si senatorii de Dolj, care si ei au, cum se spune, piinea si cutitul in aprobarea bugetului, ar putea sa se implice. Adica, sa se obtina fonduri suplimentare. E vorba de o investitie importanta in Dolj, nu?

– Care este, in opinia dumneavoastra, cel mai optimist termen de punere in functiune?

– Nu stiu, antreprenorul general trebuie intrebat. Eu, MTS am dori ca la sfirsitul acestui an sa dam Polivalenta in functiune!

– Antreprenorul a afirmat ca in toamna anului viitor probabil se va da in folosinta, dar la un pret destul de „piperat“ din cauza inflatiei…

– Pai si acum este un pret piperat! Acestea sint preturile in Romania. MTS trebuie sa se achite financiar de solutionarea problemelor. Oricum, MTS are aceasta ambitie de a finaliza Polivalenta. Este si in programul de guvernare. Adaugati si ambitia ca sint oltean.

– Se vorbea de un credit extern pentru Polivalenta?

– Nu cunosc asa ceva. Deocamdata n-avem o asemenea certitudine.

– Ati mai vizitat centrul de pregatire pentru atletism de la Complexul „Ion Oblemenco“, stadionul „Tineretului“. Impresii?

– Foarte bune. Am vizitat, intr-adevar, centrul de aruncari al lui Rosca (Eleodor Rosca, coordonatorul centrului – n.r.) si sint foarte bucuros ca acest centru creste, este unul deosebit si este pe cale sa se finalizeze. In concluzie, acest nou centru de pregatire este un fapt benefic. Si cum Craiova a avut atitia aruncatori de valoare – si are si acum – nu face decit sa creasca valoarea acestora. In acelasi timp, sint foarte bucuros ca la stadionul „Tineretului“, bazele sportive de acolo s-au finalizat si sub grija directorului CSM, prof. Eugeniu Stefanescu, arata modern, sint curate. Cum sa spun? Arata ca acolo este o mana de organizator, de meserias in persoana directorului Stefanescu.

– Despre rezultatele sportive?

– CSM-ul a inceput foarte bine, au deja vreo 30 de medalii numai la atletism, au luat si titluri nationale. Trebuie sa mentionez si performantele foarte bune ale sportivilor de la LPS „Petrache Triscu“. Pacat ca cei de la LPS nu sint sprijiniti si financiar. De multe ori se deplaseaza la campionate nationale pe banii lor, ai parintilor sau ai antrenorilor, fapt nepermis! Eu cred ca autoritatile locale ar trebui sa se implice financiar macar pentru aceste exceptii. Celor care aduc pentru Craiova medalii si titluri nationale sa li se ofere macar un minim financiar pentru pregatire si participare la competitii. Repet, acesti sportivi imbogatesc palmaresul Craiovei, reprezinta Bania si peste hotare.

– Oricum, Consiliul Local Craiova a aprobat la LPS finantarea unei sali de sport multifunctionale…

– Pai, e vorba de acea sala de care dl. primar Bulucea spunea inca de anul trecut ca se va da in folosinta. Este un lucru foarte important si eu felicit Primaria Craiova pentru aceasta investitie.

– Doua cuvinte despre activitatea DTS Dolj?

– DTS isi face treaba. Directoarea Daniela Popa este o fata care alearga de dimineata pina seara pentru rezolvarea problemelor directiei. Si asa trebuie sa fie un director DTS, nu?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS