17.9 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMai bine inspector decit comunist!

Mai bine inspector decit comunist!

Printre cei care si-au depus dosarul pentru concurs in vederea ocuparii functiei de inspector scolar de specialitate in cadrul ISJ Dolj este si Gheorghe Mitoaica, din Craiova, nascut in 1927, toamna. Acesta este „profesor“- pensionar, are 75 de ani si isi doreste cu orice chip sa fie inspector, probabil, de matematica. Inspectorul general al ISJ Dolj, Constantin Busoi, spune ca metodologia privind conditiile de inscriere la concursuri pentru ocuparea functiilor de inspectori scolari prevede, printre altele, ca virsta fiecarui candidat sa fie cu patru ani mai mica decit virsta standard de pensionare la expirarea mandatului de patru ani. Mai exact, au avut voie sa se inscrie la un asemenea concurs doar barbatii care s-au nascut dupa 1 august 1943 si femeile care s-au nascut dupa 1 august 1948.

Gheorghe Mitoaica si-a depus un dosar cam cit caramida de gros, sa vaza generalu’ ca este competent sa ocupe functia. Din curriculum vitae atasat reiese ca Mitoaica s-a nascut la 11.09.1927, ca a fost titular pe catedra de matematica la Scoala din Plenita de la 1 septembrie 1955, ca a absolvit Facultatea de matematica-fizica din cadrul Universitatii Craiova cu media „bine – foarte bine“. Apoi, in 1961 si-a luat examenul de definitivat cu media 8.00, iar peste 19 ani si-a luat inclusiv gradul II (in 1980), cu aceeasi medie. Logic, ar fi trebuit sa obtina si gradul I, dar a avut „greutati“ cu tovarasii, motiv pentru care a anexat toate procesele-verbale ale consiliilor profesorale, precum si alte multe, multe documente. Trebuie remarcat ca din anul scolar ’79-’80 pina in ’85-’86 a obtinut numai calificativul „foarte bine“. Mitoaica a primit distinctii si premii personale „cu ocazia <<Zilei Invatatorului>>“ si cunoaste suficient Limba rusa si Limba democrata germana, chiar daca la capitolul cunostinte operare calculator nu are nici un nivel. Activitatea acestuia aproape ca s-a ridicat pe cele mai inalte culmi: a avut lectii deschise, a fost responsabil de cerc pedagogic si a ajuns sa participe tocmai la conferinta sindicala din 1960, de la Bucuresti.

Pe cele mai inalte culmi, „Mitoaica, ca comandant instructor de pionieri“

Intr-un proces-verbal incheiat in 28.10.1983, in adunarea personalului didactic de la Scoala Plenita, se arata: „Tov. Mitoaica Gheorghe solicita inscrierea la gradul I si informeaza adunarea oamenilor muncii despre activitatea sustinuta de dinsul:<<Am absolvit Institutul Pedagogic de doi ani Bucuresti, specialitatea matematica-fizica (…) In aceasta perioada, pe linga activitatea desfasurata la catedra, am fost numit si ales in mai multe functii de conducere si obstesti. Am fost seful sectiei invatamint raionale Plenita (1955-1957), director de liceu in 1959-1961, presedinte de sindicat al comitetului comunal Plenita, presedintele comitetului de lupta pentru pace 1955-1960, membru al comitetului comunal de partid si al fortelor raionale Plenita si Calafat, deputat raional si comunal, membrul comitetului executiv, responsabil la echipa de control obstesc etc.>> (…) In continuare ia cuvintul tovarasa Toma Veronica, care arata ca tovarasul a participat la mai multe simpozioane cu lucrari stiintifice, a functionat o perioada ca comandant instructor de pionieri, unde a desfasurat o bogata activitate cu pionierii. Tov. invatator Florin Constantin arata ca tov. Mitoaica a ocupat diferite functii ca: presedinte al comisiei de cenzori, propagandist de partid, lector la invatamintul ideologic al cadrelor didactice.“

Recomandarile tovarasilor pentru neuropsihiatrie

Intr-un alt proces-verbal incheiat in 1986, in adunarea personalului didactic de la Scoala nr.2 Plenita din nou s-a pus in discutie cererea pentru inscriere la examenul de grad didactic I al lui Mitoaica, unde se arata: „Tov. Tistea Stefan spune ca aceasta actiune a inceput din anul 1981: <<Am fost cu dosarele la Craiova si s-au respins. Pentru aceasta am fost chemati la Judecatoria Bailesti. Am fost reclamat si la Craiova, la biroul de cercetari penale. Daca eu am facut totul ca sa-l ajut, ii recomand tovarasului profesor sa mearga la spital sa-si faca o encefalograma>>“.

Mitoaica gavareste suficient limba democrata germana

Chiar daca nu mai tine minte unde a terminat facultatea sau institutul de doi ani, la Bucuresti sau la Craiova, Mitoaica are argumente destule. In primul rind, este mai tinar decit Tratatul de la Varsovia, gavareste suficient limba democrata germana si, chiar daca unii zic despre el ca este schelet ensorian, adica de citesti presa prin el, asta nu inseamna altceva decit ca manifesta o transparenta aproape totala. Ce dantura mea de cal, latra ciinele-n araba! Generalu’ e de vina!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS