25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDelegatia Romaniei a obtinut cinci medalii

Delegatia Romaniei a obtinut cinci medalii

Delegatia Romaniei prezenta la Campionatele Europene de gimnastica artistica de la Patras a obtinut o medalie de aur, doua de argint si doua de bronz in finalele pe aparate rezervate junioarelor. Floarea Leonida a cistigat titlul european la birna, cu nota 9,473. Pe locurile doi si trei s-au clasat gimnastele ruse Anna Pavlova (9,400) si Elena Anochina (9,025). Alexandra Eremia a ocupat locul al patrulea, primind nota 8,987. Medaliile de argint au fost cistigate de Floarea Leonida, la sol, si Iuliana Chindea la sarituri. Leonida a obtinut nota 9,487, fiind devansata de gimnasta ucraineana Mirabella Akhunu (9,512). In finala de la sarituri, Iuliana Chindea a fost notata cu 9,212. Cele doua medalii de bronz au fost obtinute de Monica Rosu, la sol, cu nota 9,262, si la sarituri, cu nota 9,112. „Sint incintata ca am fost prima la cel mai greu aparat din gimnastica artistica feminina. Totusi, regret ca nu am obtinut medalia de aur si in proba de sol“, a spus Floarea Leonida. Tot in competitia rezervata junioarelor, Floarea Leonida a devenit simbata vicecampioana europeana la individual compus, iar selectionata Romaniei s-a clasat pe locul secund in concursul pe echipe.

Oana Petrovschi,bronz la sarituri

Gimnasta Oana Petrovschi, singura reprezentanta a Romaniei in concursul senioarelor din cadrul Campionatelor Europene de gimnastica artistica de la Patras, a cistigat medalia de bronz in proba de sarituri. Petrovschi a primit nota 9,113. Medalia de aur a fost cistigata, cu nota 9,443, de gimnasta rusa Natalia Zigansina, iar argintul a revenit sportivei olandeze Verona Van de Leur, care a obtinut 9,387. In concursul individual compus, desfasurat simbata, Petrovschi a ocupat locul al cincilea.

Belu este adeptul concurentei

Antrenorul Octavian Belu a spus ca toata lumea este obisnuita sa vada gimnastele din Rusia, Romania si Ucraina pe podium. „Totusi, ma bucur ca o gimnasta din Grecia (n.r- M. Mastrogiannopoulou, medalie de argint la paralele) a reusit sa urce pe podium. Concurenta in gimnastica este tot mai puternica, sportive din Franta, Olanda si Grecia cistigind medalii. Felicitari tuturor“, a spus Belu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS